1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Kuzey Kore'den balistik füze taşıyan denizaltı
Kuzey Kore'den balistik füze taşıyan denizaltı

Kuzey Kore'den balistik füze taşıyan denizaltı

Kuzey Kore’nin balistik füze taşıyan bir denizaltı inşa ettiği ve yeni denizaltının 67 metre uzunluğunda, 6,6 metre su çekiminde ve yaklaşık 3000 ton deplasmana sahip olduğu ileri sürüldü.

A+A-

Kuzey Kore’nin balistik füze fırlatabilen denizaltı üretimini tamamladığı iddia edildi. Yonhap ajansının verdiği habere göre Güney Kore askeri ve hükümet çevrelerinden bir kaynak, “Kuzey Kore’nin yeni denizaltısı 67 metre uzunluğunda, 6,6 metre su çekiminde ve yaklaşık 3000 ton deplasmana sahip” dedi. Uzmanlar, Kuzey Koreli mühendislerin 1958 yılında üretilen ve 1990’da hizmetten alınan Golf II sınıfı Sovyet denizaltısını geliştirdiğini düşünüyor.

Pyongyang’ın yeni denizaltı ürettiğine ilişkin haberlere rağmen Seul’deki askeri yetkililer, Kuzey Kore’nin henüz denizaltılarda balistik füze yerleştirmek için teknoloji elde etmediğini savunuyor. Ancak uzmanlar, Kuzey Korelilerin denizaltılara yerleştirilen dikey fırlatma rampalarıyla ilgili tüm testleri tamamlamak için bir iki yıla ihtiyacı olduğunu tahmin ediyor.

Halihazırda Kuzey Kore donanması, Güney Kore’nin sahip olduğundan daha fazla denizaltıya sahip. Seul’un hesaplamalarına göre kuzey komşusunun yaklaşık 70 denizaltısı var ancak tümü eski silahlarla donatıldı.

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2507 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.