1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Liman yatırımları 2015'te hız kesmiyor
Liman yatırımları 2015'te hız kesmiyor

Liman yatırımları 2015'te hız kesmiyor

Denizcilik sektöründe kritik yatırımlara imza atan Türkiye, 2015 yılı hedeflerini de belirledi.Sultan Abdülhamid'in de hayali olan Çandarlı Limanı için 2015'te üst yapı ihalesine çıkılacak.

A+A-

Sektöre son 10 yılda 4.2 milyar liralık yakıt desteği sağlanırken, yeni liman yatırımları da artarak devam edecek.

Ekonomi yönetiminden edinilen bilgilere göre taşımacılığın geliştirilmesini hızlandıracak önemli yatırımlara imza atılacak. 2015 yılında önemli limanların yapımına devam edilecek. Türkiye’nin en büyük limanlarından biri olan Çandarlı Kuzey Ege Limanı’nda alt yapı biterken çalışmalar devam ediyor. 2015 yılında üst yapı ihalesine çıkılması planlanıyor. Uzun süredir planlanan Filyos Limanı için de çalışmalara başlanıldı. Filyos Projesi, II. Abdülhamid’in hayaliydi. Sultan Abdülhamid zamanında, deniz işletmeciliğinde ilk iş olarak, İdare-i Mahsusa kuruldu.

Limanların geliştirilmesi ve Osmanlı ticaret filosunun işletilmesi yetkisi tek elde toplandı. Sultan’ın, Nafia Nazırı Hasan Fehmi Paşa’ya hazırlattığı ‘Anadolu’da Genel Üretim’ başlıklı rapor Filyos’tan Gökçebey’e kadar olan kısmın denizle birleştirilmesini öngörüyordu.

180 uluslararası liman

Türkiye’de 180 adet uluslararası liman, 53 adet yat limanı, 73 adet tersane, bin 489 adetlik (30,4 Milyon DWT ) deniz filosu, 384 adet de balıkçı barınağı bulunuyor. Türkiye’de 134 denizcilik eğitimi veren kurum/kuruluşu, 179 bin 828 kayıtlı gemi adamı sektörde yer alıyor. Ayrıca dış ticaret taşımalarında yüzde 80 denizyolu payı, 385 milyon ton toplam yük elleçlemesi bulunuyor. 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1391 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.