1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Lucien Arkas "Dış ticaretimizin yüzde 55'i denizcilikle yapılıyor"
Lucien Arkas "Dış ticaretimizin yüzde 55'i denizcilikle yapılıyor"

Lucien Arkas "Dış ticaretimizin yüzde 55'i denizcilikle yapılıyor"

Arkas Holding Yönetim Heyeti Başkanı Lucien Arkas"Dış ticaretimizin yüzde 55'i denizcilik yöntemiyle yapılıyor. Büyüyen Türkiye için yeni havaalanları planlanıyor. Deniz taşımacılığı ise hiç tartışılmıyor. 2023 dış ticaret hedefimiz 500 milyar dolar. Lima

A+A-

Arkas Holding Yönetim Heyeti Başkanı Lucien Arkas "Dış ticaretimizin yüzde 55'i denizcilik yöntemiyle yapılıyor. Büyüyen Türkiye için yeni havaalanları planlanıyor. Deniz taşımacılığı ise hiç tartışılmıyor. 2023 dış ticaret hedefimiz 500 milyar dolar. Limancılık geliştirilmeden bu nasıl yapılacak." dedi.

Ambarlı'da bulunan Türkiye'nin en büyük özel konteyner limanlarından Marport'a 255 milyon dolarlık yatırım yapılıyor. Yatırımın ilk ayağında, Limak Çimento'nun Ambarlı Liman Tesisleri'ndeki arazisini 97 milyon dolara satın alan Arkas Holding, 64 bin metrekare arazi ile beraber 40 bin metrekare deniz dolgusu ve iskele sahasını Marport bünyesine kattı. İtalya'da liman alıyor Yeni araziye yapılacak yatırımlar ile Marport 'un senelik konteyner elleçleme kapasitesinin yüzde 30 artarak 2 milyon 400 bin TEU 'ya çıkacağını ifade eden Arkas, İtalya'da imza mertebesinde olduğu La Spezia'da ise 145 milyon dolarlık terminal yatırımı yapacaklarını açıkladı. Arkas, ayrıca gemi filosuna yaklaşık 140 milyon dolar değerinde 4 gemi ekleyecek.

Marmara'nın yüzde 34'ü

Marport'un dışalım ve ihracat yükleri açısından pazar payının Marmara Bölgesi'nde yüzde 34, Türkiye genelinde ise yüzde 21 olduğunu ifade eden Arkas, tevsi proje sonrasında 400 metre boyundaki 18 bin TEU'luk dünyanın en büyük gemilerini de ağırlayabileceklerine dikkat çekti. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com
 

 

Bu haber toplam 2076 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.