1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lüfti Elvan "Söz konusu değil"
Lüfti Elvan "Söz konusu değil"

Lüfti Elvan "Söz konusu değil"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, metroda Seyrantepe bağlantısıyla ilgili ikinci hattın 2015 yılı mart ayında açılacağını bildirirken Haydarpaşa Garı'yla ilgili de açıklamalarda bulundu.

A+A-

Elvan, İstanbul Valisi Vasip Şahin'le beraber İstanbul Boğazı'nı karayolu tüp geçişiyle aşacak olan Avrasya Tüneli Projesi'ni gezerek incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından basın mensupları ve proje çalışanlarıyla kahvaltı yapan Elvan, burada soruları da yanıtladı.

Haydarpaşa Garı'nın otel ya da başka bir yapıya dönüştürülmesi yönündeki tartışmalara ilişkin bir soru üzerine Elvan, "Bize gelen resmi bir talep de açıkçası şu ana kadar söz konusu değil. Bakanlık olarak böyle bir gündemimiz yok. Özelleştirme İdaresi ya da herhangi bir kurumdan bize Haydarpaşa Garı'na yönelik gelmiş bir talep söz konusu değil. Ben çok önemsediğimiz bu gara gözbebeğimiz gibi bakmalıyız diye düşünüyorum" diye konuştu.

Elvan, metro Seyrantepe bağlantısıyla ilgili 2. hattın 2015 yılı mart ayında açılacağı bilgisini de paylaştı. Medya mensuplarının basın kartlarının TCDD araçları ve Marmaray'da geçerli olmamasına ilişkin soru üzerine ise Bakan Elvan, basın kartı sahibi basın mensuplarının Marmaray'ı kullanabilmesi için Bakanlar Kurulu kararı gerektiğini söyledi. Lütfi Elvan, "Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor, onu konuşalım, sorunu çözelim" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 885 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.