1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Malaysia Airports Holding'ten Sabiha Gökçen açıklaması
Malaysia Airports Holding'ten Sabiha Gökçen açıklaması

Malaysia Airports Holding'ten Sabiha Gökçen açıklaması

Malaysia Airports Holding, Sabiha Gökçen işletmeciliğinde ortaklığa kapalı olmadıklarını ama kısa vadede çoğunluk hissedar olarak kalmak istediklerini belirtti.

A+A-

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın işletmesini yapmakta olan ISG'nin yüzde 40 hissesini Limak Yatırım'dan ön alım hakkını kullanarak satın alacağını açıklayan Malaysia Airports Holding Berhad (MAHB), ISG'de ortaklığa "kapalı olmadıklarını" ancak kısa vadede çoğunluk hissedar konumunda kalmak istediklerini söyledi. 

MAHB'nin Planlamadan Sorumlu Kıdemli Genel Müdürü Khair Mirza, Reuters ile yaptığı söyleşide, "ISG'nin tamamını almanın ilk aşamada daha uygun olduğunu düşündük ancak sonuna kadar yüzde 100'ünü tutma planımız yok" dedi ve ekledi: "Yeni ortaklıklara kapalı değiliz... Ancak kısa vadede çoğunluk hissedar olarak kalmak istiyoruz." 

TAV Havalimanları Holding TAVHL, İstanbul Sabiha Gökçen'de Limak'a ait olan yüzde 40 hisseyi 285 milyon Euro'ya almak için sözleşme imzalamış ancak şirketin yüzde 60 ortağı MAHB, geçtiğimiz hafta ön alım hakkını kullanacağını ve söz konusu hisseleri aynı fiyata kendisinin alacağını açıklamıştı. 

ISG'de yüzde 40 hissenin satın alımının finansmanı için bankalarda kredi imkanlarının hazır olduğunu söyleyen Mirza, "Eğer işlemi bu ay, gelecek ay veya Ocak ayında kapatırsak, bunun için banka kredisi imkanlarımız hazır. Ancak uzun dönemde bu satın alımı nasıl finanse edeceğimizi henüz duyurmadık. Bu konuda bir hissedarlar toplantısı yapacağız ve finansmanın nasıl olacağı, ne kadarının özkaynak ne kadarının kredi ile yapılacağı orada oylanacak" dedi. 

ISG'deki büyümenin Türkiye'nin GSYH büyümesinden daha yüksek olacağını söyleyen Mirza, "Yolcu sayısı açısından yılda en az yüzde 7 büyüme bekliyoruz" dedi ve yatırım giderleri nedeniyle zarar açıklayan ISG'nin 2016 itibariyle kâra geçeceğini tahmin ettiklerini belirtti. 

Mirza, "ISG'nin toplam gelirlerimizin içinde de yüzde 30 civarında bir paya sahip olacağını tahmin ediyoruz" dedi. Hisse devrinin en geç 2015'in ilk çeyreğinde tamamlanmasını beklediklerini dile getiren Mirza, "Düzenleyici kurumların onay sürecinde bir problem olmasını beklemiyoruz, en geç gelecek yılın ilk çeyreğinde hisse devri tamamlanır" diye konuştu. 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 862 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.