1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Marmaris'te deniz dibi temizliği yapıldı
Marmaris'te deniz dibi temizliği yapıldı

Marmaris'te deniz dibi temizliği yapıldı

Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası kapsamında Marmaris'te deniz dibi temizliği yapıldı.

A+A-

Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası kapsamında Marmaris'te deniz dibi temizliği yapıldı. 

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA öncülüğünde Marmaris Yat Limanı'nda gerçekleştirilen temizlik çalışmasına dernek üyelerinin yanı sıra Deniz Polisi, Sahil Güvenlik ve Netsel Marina çalışanlarının aralarında bulunduğu gönüllüler katıldı. 

Kısayalı mevkisi ile Netsel Çarşı arasındaki Azmak Deresi'nin denize döküldüğü bölgede Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik dalgıçları dalış yaptı. Dalgıçlar tarafından deniz dibinden çok miktarda atık çıkartıldı. Marmaris Barlar Sokağı'na yakın alanda deniz dibinden çıkarılanlar arasında en fazla içki şişesi bulunduğu gözlendi. Atıklar arasında kapı, kaykay ve otomobil lastiklerinin yer alması dikkati çekti. 

Yatlimanı'ndan geçen bazı vatandaşlar ve turistler, çalışmaları ilgiyle izledi. 

TURMEPA Marmaris Şube Başkanı ve Netsel Marina Müdürü Erkan Özatağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uluslararası Kıyı Temizleme Günü'nün 20 Eylül olmasına rağmen, Marmaris'te temizlik kampanyasına erken başladıklarını söyledi. 

Başka noktalarda da kıyı ve deniz dibi temizliği çalışmaları yapacaklarını bildiren Özatağ, kıyıların temiz olması ve deniz dibinde canlıların daha rahat yaşayabileceği bir ortamı oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

Temizlik çalışmalarının ardından çıkan atıkların raporlanarak ulusal ve uluslararası kampanyaya katılan kuruluşlarla paylaşıldığını anlatan Özatağ, "Hangi atıkların nerelerden çıktığı, denizde kalış süreleri ve canlılara zararlarının ne olduğu tespit edilerek çözümler üretilmeye çalışılıyor" dedi.

Dalış yapmadan önce söz konusu bölgenin kirli olduğunu bildiklerini dile getiren Özatağ, "Çünkü burası azmağın sonlanarak denize çıktığı nokta. Denizdeki kirliliğin yüzde 95'i karasal kaynaklı. Karasal kaynaklı kirliliklerin derelerle taşındığını da biliyoruz. Bu alandaki kirliliğin daha fazla olduğunu düşünüyorduk. Kirliliğin tahminimizden az olması bizi sevindirdi" diye konuştu. 

Denizden çıkan atıklar, çöp aracına konularak Marmaris Katı Atık Depolama Tesisi'ne gönderildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1446 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.