1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Marmaris'te marinaların körfez dışına çıkarılması isteniyor
Marmaris'te marinaların körfez dışına çıkarılması isteniyor

Marmaris'te marinaların körfez dışına çıkarılması isteniyor

Marmaris'te çevreciler, kirlilik yaptığı ve deniz dibi yaşamını olumsuz etkilediğini iddia ettikleri marinaların körfez dışına çıkarılmasını istiyor.

A+A-

Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan,Marmaris Körfezi'nde 5 marina bulunduğunu ve bunların yıl boyunca yüksek doluluk oranlarıyla hizmet verdiğini söyledi.

Su sirkülasyonunun çok az olduğu körfezde, marinalar dolayısıyla aynı anda binlerce teknenin yer aldığını ifade eden Ersan, bu durumun kirliliğe ve deniz yaşamınında olumsuz etkilere yol açtığını savundu.

Çevre Grubu olarak Marmaris Belediyesinin öncülüğünde körfez araştırma çalışması yapacaklarını belirten Ersan, "Deniz koruma kurulu oluşturacağız. İstanbul Üniversitesinden değerli uzmanlar, Marmaris Körfezi'nde belirli aralıklarla araştırmalar yapacak. Kirliliğin ne düzeyde olduğunu tespit edeceğiz" dedi. 

Ersan, mevsimlere göre gerçekleştirilecek çalışmada AB yüzme suyu standardı ve biyolojik çeşitlilik gibi konularda araştırma yapılacağını bildirdi.

Araştırma sonunda marinaların körfeze zarar verdiğinin bilimsel olarak ortaya çıkacağını öne süren Ersan, bu bilgi ışığında tekne trafiğinin azaltılması ve marinaların koy dışına taşınması gibi konularda resmi girişimde bulunacaklarını kaydetti. Ersan, körfezin marinalar ve oteller nedeniyle adeta işgal altında olduğunu iddia ederek, soruna çözüm bulmak için ilçe halkından destek beklediklerini aktardı.

Marmaris Körfezi'nde, Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alan Netsel Marina ve Yatmarin'in yanı sıra biri Adaağzı mevkisinde diğeri ise Cennet Adası'nda olmak üzere 4 marina bulunuyor. Yüzlerce teknenin bağlandığı Yatlimanı da marina gibi hizmet veriyor. Körfezde bağlı tekne sayısı yaz aylarında 5 bini geçiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1274 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.