1. HABERLER

  2. GEMİ ADAMI

  3. MATSO Denizcilik Lisesi'nde gemi adamı kursu açılıyor
MATSO Denizcilik Lisesi'nde gemi adamı kursu açılıyor

MATSO Denizcilik Lisesi'nde gemi adamı kursu açılıyor

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Gemici ve STCW Kursları açılacağı bildirildi.

A+A-

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Gemici ve STCW Kursları açılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan MATSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Alan Şefi Ramazan Eğri, 15 Eylül tarihinde başlayacak olan 2014 Yılı 3. Dönem 256 saatlik Gemici ve 90 saatlik STCW (Standards of Training Certification and Watchkeeping-Gemi Adamlarının eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Tutma Standartları) kurslarının kayıtlarının 1 Eylül tarihinde başlayacağını belirtti. Eğri, "Gemici kursumuza katılarak başarılı olanlar, gemici belgesi ile belgelendirilirler. Bu belge ile Gemilerin Gemi adamları ile Donatılmasına İlişkin Yönergeye göre tam boyu 8 metreye kadar olan tüm yolcu teknelerini, ticari sürat motorlarını, 10 metreye kadar olan balıkçı teknelerini, deniz ürünleri yetiştiriciliğinde kıyıdan 3 milden fazla açılmayan hizmet gemisini kullanabilirler" dedi.

STCW kursunun ise daha önceden Gemi Adamı Belgesi almış olanların belgelerinin yenilenmesine yönelik olduğunu belirten Eğri, şunları söyledi:

"Bu kursumuz da 15 Eylül tarihinde başlayacaktır. Kurslarımız hafta içi her gün olup saat 16.45’te başlayacaktır. Kurslarımızda devam zorunluluğu olup gemici kursumuzun 9 günlük devamsızlık hakkı vardır. Yoklamalar e-denizcilik sistemi üzerinden günlük olarak alınmaktadır. Denizcilik ile ilgili olarak bu kursları verme yetkisi Manavgat olarak sadece bizde bulunmakta olup başka herhangi bir kurs yoktur."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 4087 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.