1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Mavi bayraklı plaj ve marina adayları belirlendi
Mavi bayraklı plaj ve marina adayları belirlendi

Mavi bayraklı plaj ve marina adayları belirlendi

Türkiye’nin 2015 yılı Mavi Bayrak ile ödüllendirilecek plaj ve marinaları Kuşadası’nda masaya yatırıldı.

A+A-

Pine Bay Otel’de düzenlenen Ulusal Jüri toplantısında Türkiye’nin 2015 yılı Mavi Bayrak ile ödüllendirilecek plaj ve marinaları belirlendi.

Toplantının açılışında konuşan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı(TÜRÇEV) Başkanı Rıza Epikmen, “ Mavi bayrak bir plaja ya da marinaya çok zor verilen fakat kolayca geri alınabilen bir semboldür. Örneğin bu yıl ülkemizde küçük ayrıntılar nedeniyle 14 plajın bayrağı geri alınmıştır. Her yıl ülkemize gelen bir heyet, ülkenin değişik plajlarında denetim yapar. Bu yıl o heyet İstanbul plajlarını denetledi. Fakat plaj sorumlularının titizliği sayesinde bir soruna rastlanmadı” dedi.

Toplantıya 2015 Mavi Bayrak Ulusal Jüri Üyeleri ;TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Epikmen Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Gönül Tuğrul İçemer, Akdeniz Kıyı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr Erdal Özhan, Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr Barış Metar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırımlar ve işletmeler Genel Müdürlüğü proje İnşaat Daire Başkanlığından Volkan Uzun, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırımlar ve işletmeler Genel Müdürlüğü Deniz Turizmi Dairesinden Cahit İşcen, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Mustafa Özdemir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetim Genel Müdürlüğünden Fatih Kargın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Güner Ergün, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Su Kalitesi Yönetimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Taner Kızkapan, Deniz Turizmi Birliğinden Yalçın Dülger, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek ve Raportör gurup temsilcileri katıldı.

MAYIS AYININ İLK HAFTASINDA AÇIKLANACAK

Kuşadası Belediyesi’nin ev sahipliğinde Pine Bay Otel’de Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından düzenlenen toplantıda kriterlere uygun bulunan plajların ulusal boyuttaki değerlendirilmesi yapacak. TÜRÇEV dosyaları mavi bayrak kriterleri açısından değerlendirdikten sonra uygun plaj ve marinalara ilişkin bilgi ve belgeleri daha sonra merkezi Danimarka’nın başkenti Kophenhag da bulunan Uluslar arası Çevre Vakfı’na (FEE) gönderiyor. Uluslar arası koordinasyon gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra, 2015 yılının Nisan ayında “Uluslararası Juri”ye sunuyor ve böylece 2015 yılı için ödüle hak kazanan plaj ve marinalar belirlenerek Mayıs ayının ilk haftasında açıklanıyor. 2014 yılında Türkiye’de 397 plaj, 22 marina ve 12 yat’a ulaştı. Türkiye mavi bayrakta bu uygulamayı yapan 49 ülke içinde İspanya ve Yunanistan’dan sonra üçüncü sırada yer almıştı.

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1106 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.