1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Meteoroloji'den sağanak uyarısı
Meteoroloji'den sağanak uyarısı

Meteoroloji'den sağanak uyarısı

Marmara Bölgesi Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girdi. İstanbul Anadolu Yakası'nda öğleden sonra gök gürültülü sağanak bekleniyor.

A+A-

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, İstanbul'da sağanak nedeniyle vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların, Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havayla birlikte mevsim normallerine gerileyeceğini belirtti.

Edirne ve Kırklareli'nde başlayan yağışların bu sabah itibariyle İstanbul'da etkisini hissettirmeye başladığını ifade eden Güler, "Marmara Bölgesi, Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine altına girdi. Yağışlar, öğleden sonra İstanbul'un Anadolu Yakası'nda sağanak ve gök gürültüsü şeklinde etkili olacak. Çarşamba günü aralıklı sağanak bekleniyor. Sıcaklık en yüksek 22 en düşük 17 derece olacak. Yağışlar perşembe günü hafifleyerek devam edecek ve en yüksek sıcaklık 22 en düşük 17 derece olacak" diye konuştu.

Güler, havanın İstanbul'da cuma ve cumartesi günü parçalı bulutlu olacağını, poyrazın etkisini devam ettireceğini, en yüksek sıcaklığın 21 derece olacağını kaydetti.

Pazar günü de yağış beklediklerini aktaran Ergün Güler, vatandaşları sel ve su baskınlarına, yağıştan dolayı trafikte yaşanacak aksamalara karşı uyardı.

Bu haber toplam 1004 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.