1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Milanosy" Gazimağusa Limanı’nda tutuklandı
"Milanosy" Gazimağusa Limanı’nda tutuklandı

"Milanosy" Gazimağusa Limanı’nda tutuklandı

KKTC’ye ithal edilecek 5 bin ton mısırı taşıyan Togo bayraklı Milanosy isimli yük gemisi yükünü boşaltmak için yanaştığı Gazimağusa Limanı’nda tutuklandı.

A+A-

Piyasa değeri 1 milyon 250 bin dolar olan 5 bin ton mısırı taşıyan geminin, ithalatçı firma ile geminin bağlı olduğu firma arasındaki bir anlaşmazlık sonucu, mahkemelik olduğu ve mahkemenin de tutuklama kararı verdiği öğrenildi.

İthalatçı firmanın avukatından alınan bilgiye göre, ithalatçı firma, ithal edilen mısırın bedelinin yüzde 80’ini ödemesine karşın, gemi sahibi ithalatçı firmadan yükü boşaltmak için ekstradan ücret talebinde bulundu. Bunun üzerine, ithalatçı firma da mahkemeye başvurarak, kendilerinden talep edilen haksız kazancın önlenmesini ve geminin yüzde 80’ini ödedikleri mısır ile kaçmasının engellenmesini istedi. Bu talep üzerine mahkemede sorunun aşılabilmesi için Togo bayraklı Milanosky isimli geminin tutuklanmasına karar verdi.

Gemi şu anda, içerisindeki personeliyle birlikte Gazimağusa Liman Dairesi Başkanlığı önünde demirli olarak duruyor ve üzerinde de bir polis ile bir liman görevlisi nöbet tutuyor.

Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Gazimağusa Liman Başkanı Ahmet Dökmecioğlu, geminin mahkeme emri ile tutuklu olduğunu doğruladı. Ahmet Dökmecioğlu, geminin kaçmasını önlemek maksadıyla alı koyduklarını ve üzerinde 24 saat bekçi olduğunu belirtti.

İleri bir adım için yeni bir mahkeme kararını beklediklerini dile getiren Dökmecioğlu, gemideki malın şu an için boşaltımının da söz konusu olamayacağını bildirdi.

Geminin acenteliğini üstelenen Almeyda Denizcilik sorumlusu Hasan Darkod, geminin neden tutuklandığı hakkında bir bilgisi olmadığını söyledi.

Tarım Dairesi Müdürü Emine Solyalı ise ülkeye girmesi söz konusu olan her ürünün Tarım Teftiş Kurulu tarafından kontrol edildiğini, kontrol edilip sorun çıkan ürünler ile ilgili olarak da kesinlikle kendilerine bilgi ulaşacağını söyledi.

Emine Solyalı söz konusu ürüne kontrol yapılıp sorun tespit edilmesi halinde de kendilerine bunun bilgisinin ulaşacağını dile getirdi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
virahaber.com
 
 
Bu haber toplam 1233 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.