1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Milper, Electric & Hybrid Marin World Expo’ya katıldı
Milper, Electric & Hybrid Marin World Expo’ya katıldı

Milper, Electric & Hybrid Marin World Expo’ya katıldı

Yaklaşık 150 firmanın denizcilik sektörü için en yeni elektrik ve hibrit uygulama, fikir, konsept ve çözümlerini sergiledikleri Amsterdam'da 3 gün süren Electric & Hybrid Marin World Expo’da Milperde ürün ve çalışmalarını sergiledi.

A+A-

Gerçek anlamda küresel bir etkinlik olan Electric & Hybrid Marine World Expo 2015 dünyanın dört bir yanından katılımcılara ev sahipliği yaptı. Etkinlik kapsamında, gerçekleştirilen konferansta 80 bildiri ile en yeni trendler sektörün değerlendirmesine sunuldu. Fuar alanında sergilenen ürünler ile de katılımcı firmalar hibrit uygulamalarda kullanılacak yüksek verimli sevk sistemleri ve bileşenlerini sektör oyuncularına tanıtma fırsatı buldular.

Milper, geliştirmekte olduğu klasik pervane sistemlerinin yanı sıra, kompozit pervane, su jeti ve elektrik üretimi için kullanılan su türbini gibi ürünlerini tanıttığı fuarda, dünya devi sektör oyuncuları ile birlikte yer alarak Türkiye’yi temsil etti.

Fuar süresince düzenlenen ve uzman hakem heyeti tarafından seçilen bildirilerin sunulduğu konferans kapsamında denizcilik sektörü paydaşları bir araya gelerek yeni nesil gemi sevk sistemleri için geliştirilen teknolojiler ile ilgili bilgi birikimlerini birbirlerine aktarma ve paylaşma imkânı da buldular. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen bu konferansta Milper Genel Müdürü Sena Nomak, bir Avrupa Birliği projesi olarak yürütmekte oldukları “Sıfır Emisyonlu Yenilenebilir Enerji Üreten Hibrit Biokompozit Yelkenli Yat Konseptinin Geliştirilmesi” konulu sunumunda proje kapsamında geliştirilmekte olan su türbini tasarımının da sektörel lansmanını gerçekleştirdi. Sektörde bu amaçla geliştirilen ilk ürün olma özelliğini taşıyan Su Türbini ile yelkenli teknelerde çok düşük direnç ile 3 kw’a kadar elektrik üretimi mümkün kılınması oldukça ilgi çekti.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1279 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.