1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Milyon dolarlık yatlar görücüye çıkıyor
Milyon dolarlık yatlar görücüye çıkıyor

Milyon dolarlık yatlar görücüye çıkıyor

CNR Avrasya Boat Show, Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı’nın sekizincisi, 14-22 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek

A+A-
CNR açıklamasına göre, “CNR Avrasya Boat Show, Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı”nın sekizincisi CNR EXPO Yeşilköy’de 14-22 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılacak. Fuarda, lüks ve pahalı tekne ve yatların yanında uygun fiyatlı tekneler de sergilenecek.
 
CNR Holding Kuruluşlarında Pozitif Fuarcılık tarafından, Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğinde düzenlenecek fuara, Uluslararası Boat Show Organizatörleri Federasyonu (IFBSO) da destek veriyor.
 
Dünyaca ünlü markalar, milyon dolarlık yatlarının lansmanlarını ilk kez CNR Avrasya Boat Show’da yapacak. Fuara katılacak firmaların büyük bir kısmı ayrı ayrı kendi standlarında görsel şovlar düzenleyecek.
 
CNR Avrasya Boat Show’a, BDT Ülkeleri, BAE, İngiltere gibi ülkelerden alıcılar katılacak. Özellikle Ortadoğu, Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinden fuara yoğun ziyaretçi bekleniyor. CNR Avrasya Boat Show’u, 2014 yılında 65 bin 328 kişi ziyaret etmişti. Bu yıl bu rakamın yüzde 20 artış göstermesi bekleniyor.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen CNR Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cem Şenel, bin markanın katılımıyla 85 bin metrekare alanda düzenlenecek CNR Avrasya Boat Show’un sektöre 1 milyar dolarlık katkı sağlamasını beklediklerini kaydederek, “CNR Avrasya Boat Show’da fiyatları 2-3 bin lira olan balıkçı tekneleri de 19 milyon liraya uzanan yatlar da sergilenecek” değerlendirmesinde bulundu.
 
Fuarda 250 milyon avro değerinde tekne ve yatların sergileneceğini ifade eden Şenel, CNR Boat Show’da stand açacak firmaların bazılarını, “Alfabeta, Anadolu Motor, Burla Makina, Concept Marine, Deniz Yatçılık, Depar Motor, Gena Yatçılık, Depar Motor, Gena Yatçılık, İntek Endüstri,  Karina Yatçılık, Mercury, Sirena Marine, Suzuki, Tezmarin, Top Leisure, Trio, Tur Marin, Marina Deniz Araçları” şeklinde sıraladı.
 
DENTUR Başkanı Alpaslan Sirkecioğlu ise dernek olarak amaçlarının Boat Show gibi organizasyonlarla, Türkiye’nin denizcilik kültürünü artırmak olduğunu belirtti.
Çin’de 71 bin kişiye bir tekne, Norveç’te 6 kişiye bir tekne, İtalya’da 98 kişiye bir tekne düşerken, 8 bin 333 kilometre kıyı şeridine sahip Türkiye’de 900 kişiye bir tekne düştüğünü vurgulayan Sirkecioğlu, bir ülkenin denizcilik kültürünü belirleyen en önemli göstergenin tekne sahipliği oranı olduğunu vurguladı.
 
Boat Show’un en büyük hedefinin insanları deniz kültürü ile buluşturmak olduğunu aktaran Sirkecioğlu, “Her yıl düzenlediğimiz Boat Show ile binlerce vatandaşımızı tekne ve yat sahibi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 
 
virahaber.com
Bu haber toplam 939 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.