1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Mogan Gölü can çekişiyor
Mogan Gölü can çekişiyor

Mogan Gölü can çekişiyor

Ankara'da Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖLDER) Başkanı Gürsel Demirci ve yönetimi, Mogan Gölü'ndeki kirliliği göstermek amacıyla 'Göktürk' adlı gezi teknesi ile dolaştırırken basın açıklaması yaptı.

A+A-

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖLDER) Başkanı Gürsel Demirci ve yönetimi, Mogan Gölü'ndeki kirliliği göstermek amacıyla 'Göktürk' adlı gezi teknesi ile dolaştırırken basın açıklaması yaptı. Demirci, Gölbaşı'yı çocukları gibi gördüklerini belirtirken, "Onu korumak ve geliştirmek en asli görevimizdir. Çevre ve Şehircilik ile Orman ve Su İşleri bakanlıkları Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gölbaşı Belediyesi arasında 'Mogan Gölü'nü Kurtarma Protokolü' imzalandı" dedi.

Gürsel Demirci, Gölbaşı'nın en önemli değerlerinden Mogan'ın kurtarılması amacıyla yıllardan bu yana birçok girişimde bulunulduğunu, alınan önlemler ve geçici çalışmaların Mogan'daki kötü gidişatına 'dur' demeye yetmediğini söyledi. Demirci, bu yıl ilk defa 'Mogan Gölü'nü Kurtarma Protokolü' ile ciddi bir adım atıldiğini, projenin Gölbaşılıları ve kendilerini umutlandırdığını belirtirken, şunları söyledi:

"Mogan Gölü tabanında yer alan, gölü içten kirleten bir kaynak olan çamur tabakasının ortamdan alınması ile göl tabanında yer alan içsel kirletici kaynağın ortadan kalkarak gölün kirlilik düzeyinin en aza inmesi, sığlaşmanın önlenmesi, gölün su derinliği ve su hacminin artarak göldeki mevcut sucul eko sistemin eski doğal konumuna dönmesi, gölü besleyen derelerin ıslahı ve göl çevresinin bütüncül planlama anlayışıyla düzenlenmesi amacı ile imzalanan bu protokol 'Tarihi bir İmza' niteliğindedir. Yıllar geçtikçe yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Mogan'ı yeniden eski günlerine döndürecek ve Gölbaşı'nı turizm anlamında geleceğe taşıyacak olan altın değerinde bir imzadır."

Demirci, can çekişen Mogan Gölü'nün yeniden hayat bulacağını düşündükleri bu protokole destek verdiklerini anlattı.

can-cekisen-mogan-golunde-tekne-ile-kirlilik-turu-dha-96a6ef59df607c945036c13d2bdbba42-1-t.jpg

can-cekisen-mogan-golunde-tekne-ile-kirlilik-turu-dha-96a6ef59df607c945036c13d2bdbba42-2-t.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2667 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.