1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Moskova'da 'Boat Show'a büyük ilgi
Moskova'da 'Boat Show'a büyük ilgi

Moskova'da 'Boat Show'a büyük ilgi

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen "Boat Show" fuarında milyon avroluk lüks yatlar görücüye çıktı.Süper lüks yatların yer aldığı fuara 350 firma katılıyor.

A+A-

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen "Boat Show" fuarında milyon avroluk lüks yatlar görücüye çıktı.

Moskova'daki Crocus Expo Fuar Merkezi'nde düzenlenen "Boat Show"a, dünya genelinde bu sektörde faaliyet gösteren 350 firma katılıyor. 45 bin metrekare alanda düzenlenen fuarda, düşük bütçeli botlardan, fiyatları 5 milyon avroya kadar ulaşan süper lüks yatlar sergileniyor. 

Beş yıldızlı otel konforunu aratmayan son model lüks yatlar, hem dış görünüşü hem de fiyatlarıyla fuarın en dikkat çeken bölümünü oluşturuyor. 

Yetkililer, Moskova'da açılan "Boat Show"a ilginin yoğun olduğuna dikkati çekerken, fuar alanına sadece yatlara bakmak için gelen meraklıların sayısının da az olmadığını belirtiyor. 

Evli çiftler düşük bütçeli teknelere ilgi gösteriyor

Fuarda, lüks yatların yanı sıra düşük bütçeli tekneler ve botları görmek de mümkün. Yaz aylarını göl ya da nehir kenarında geçiren aileler fuarda düşük bütçeli teknelerle ilgileniyor. 

 Petersburg'da  faaliyet gösteren bir gemi firmasının yetkilisi Aleksandır Petroviç, 30 bin rubleden, astronomik rakamlara kadar üretim yaptıklarını belirterek, fuarda en çok ilgiyi yaz aylarını göl ya da nehir kenarında geçiren çiftlerden gördüklerini dile getirdi. 

Balkonda yaptığı tekneyle dünyayı dolaşan Rus

Yat fuarının en ilginç bölümlerinden birini, 1992 yılında 58 yaşındayken evinin balkonundan yaptığı tekneyle dünyayı dolaşan Rus Evgeniy Gvozdyov'un anısına açılan bölüm oluşturdu. 

Hayranları, 2008 yılında vefat eden Gvozdyov'un, evinin balkonunda yaptığı "Said" isimli tekneyi sergileyerek, "her şey para değildir" mesajı verdi. 

Gvozdyon adına açılan internet sitesinin yöneticilerinden İrina Malinina, Rus maceracının, daha Sovyetler Birliği döneminde böyle bir seyahate çıkmak istediğini ancak dönemin yönetiminin kendisine izin vermediğini söyledi. Malinina, Gvozdyon'un dünyayın etrafını dolaşan ilk Rus olduğunu öne sürerek, bu gezisinde cebinde sadece 150 dolar olduğunu ifade etti. 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 912 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.