1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Mustafa Zorlu “MİLGEM’in her aşamasında yer aldık”
Mustafa Zorlu “MİLGEM’in her aşamasında yer aldık”

Mustafa Zorlu “MİLGEM’in her aşamasında yer aldık”

Türk Loydu’nun askeri savaş gemilerinin inşasının her aşamasında yer aldığını belirten Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zorlu, askeri alanda 20 yıllık bir tecrübeye sahip olduklarını belirtti.

A+A-

Dün gerçekleştirilen 60. Yılında Gemi Mühendisleri Odası ve Türkiye Gemi İnşa Sanayi Sempozyumu’nda denizde yapılan Türk savunma sanayi projeleri ele alındı.Türk donanmasının mevcut filoyu büyütmek amacıyla ciddi atılımlar yaptığını belirten Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zorlu “Donanmamızın önemli bir hedefi milli savaş gemileri dizaynı ve inşası olmuştur. Bu hedefler doğrultusunda Türk Loydu askeri gemilere klas hizmeti vermeye başlamıştır. Lojistik Destek gemisi, havuzlu çıkarma gemisi deniz savunma sanayinin geldiği noktayı gösteriyor. Türk Loydu, Askeri Gemi Klaslama Birliği’ne ve Uluslararası Askeri Gemi Birliği’ne üyedir. 20 yıllık askeri gemi tecrübesine de sahibiz. Klasmala sürecinde de kalifiye hizmet vermekteyiz. Ayrıca Türk Loydu askeri gemi inşa sürecinin her aşamasında hizmet sağlamaktadır.  Bir hayal olarak görülen MİLGEM Projesi’nin her aşamasında yer aldık.” şeklinde konuştu.

“SAVUNMA SANAYİ GEMİ İNŞANIN CAN SİMİDİ”

2008’deki krizin patlak vermesinden hemen sonra Savunma Sanayisi Müsteşarlığı’nın adeta bir can simdi gibi Türk gemi inşa sektörüne katkı sağladığını belirten Selah Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi emekli Tümamiral Mustafa Baha Eren “Savunma Sanayi Müsteşarlığı  genel toplamda 22 proje ve 105 gemiye imza attı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı bağımsız bir cumhuriyet olsaydı Akdeniz’in en güçlü donanmalarından birisi olurdu” dedi.

galeri-008.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 4163 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.