1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Müsteşar kömür çıkarsın diye 200 yıllık bina yıkıldı
Müsteşar kömür çıkarsın diye 200 yıllık bina yıkıldı

Müsteşar kömür çıkarsın diye 200 yıllık bina yıkıldı

AKP’li eski müsteşar İbrahim Topaloğlu, 9 bin 500 liraya kiraladığı arsayı madene çevirip kömür çıkarmaya başladı.

A+A-

AKP’li eski müsteşar İbrahim Topaloğlu, marina, otel ve yaşam alanı yapmak için 9 bin 500 liraya kiraladığı arsayı madene çevirip kömür çıkarmaya başladı. Üstelik, arazideki 200 yıllık tarihi binayı da yıktı

Eyüp Belediyesi Akpınar Köyü sınırları içerisinde bulunan ve 200 yıl önce Fransızlar tarafından inşa edilen tarihi Akpınar Tahlisiye İstasyonu’nun, 2 yıl önce dönemin Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı tarafından ihaleye çıkarıldığı ve bir dönem Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunan İbrahim Topaloğlu tarafından 9 bin 500 TL’ye kiralandığı öğrenildi.

Akpınar Tahlisiye İstasyonu’nun bulunduğu araziden çıkarılan kömür madeninin yaklaşık 50 bin ton civarında olduğunu ifade eden maden mühendisleri, yüzeyden çıkarılan madenin 10 metre derinliğe inmesi halinde, 5 dönüm araziden en az 50 bin ton kömür daha çıkarılabileceğini belirtti.

Marina için aldı, ocak yaptı

Tarihi Akpınar Tahlisiye İstasyonu’nun içinde bulunduğu 7 dönümlük araziye, Marina, Otel ve Yaşam Alanı yapılması için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve İbrahim Topaloğlu arasında kiralama sözleşmesi yapıldığı belirtildi. Ancak iki senedir bölgeye bir çivi bile çakmayan eski müsteşar İbrahim Topaloğlu, iki ay önce tarihi Akpınar Tahlisiye İstasyonu’nu yıkarak ve arazi üzerinde bulunan ağaçları keserek, hukuksuz ve sözleşmeye aykırı bir şekilde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait araziden kömür çıkarmaya başladı.

Sit alanı olduğu için reddedildi

Birinci derece sit alanı olan alanda çivi dahi çakmak yasak olduğu için bölgede faaliyet gösteren diğer ocakların bu alanda kömür çıkarma talebi defalarca reddedildi. Bundan beş yıl önce bazı madenci şirketlerin bu alanı kiralamak için Kıyı Emniyeti’ne teklifte bulunduğu öğrenilirken, Anıtlar Kurulu’nun Tarihi Akpınar Tahlisiye İstasyonu dolayısıyla inşaat izni vermediği ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün maden şirketlerinin kiralama tekliflerini reddettiği ifade edildi.

akpinar1.jpg

akpinar2.jpg

akpinar3.jpg

Kaynak: Sözcü

virahaber.com

Bu haber toplam 2014 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.