1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. 'M/V Armada Pride' Armada Tersanesi'nde denize indirildi
'M/V Armada Pride' Armada Tersanesi'nde denize indirildi

'M/V Armada Pride' Armada Tersanesi'nde denize indirildi

Palmali Denizcilik için Armada Tersanesi'nde inşa edilen 7 bin 500 DWT ürün taşıma kapasitesine sahip M/V ARMADA PRIDE isimli kimyasal tanker hafta sonu denizle buluştu.

A+A-

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, Palmali Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Armada Tersanesi'nde, Palmali Denizcilik için inşa edilen 139,95 metre boyunda, 16,6 metre genişliğinde ve 7 bin 500 DWT ürün taşıma kapasitesine sahip M/V ARMADA PRIDE isimli kimyasal tanker, hafta sonu denize indirildi.

Palmali Holding ile Fiba Holding'in 50 milyon dolara ortak olarak satın aldıkları, Kocaeli Serbest Bölge'de yerleşik TVK Tersanesi'nin adını Armada Tersanesi olarak değiştirdikten sonra, hissedarı olduğu tersaneye, 7 bin 150 DWT'luk, Armada Serisi adını verdikleri, 5 adet kimyasal tanker siparişi vermişti. Ancak yeni dizayn edilen tankerlerin modifiye edilerek taşıma kapasiteleri artırıldığı ve son inşa edilen tankerlerin 7 bin 500 DWT'a çıkarıldığı kaydedildi.

Armada Tersanesi'nde inşa edilen ve Armada Sınıfı PROJECT RST22M dizaynı olan tankerler Volga-Don Kanalı ve Volga-Baltık hattında sefer yapacağı öğrenilirken, gemilerin Volga-Don Max Class ait olduğu belirtildi.

M/V ARMADA PRIDE gemisi Armada Tersanesi'nde inşa edilen ikinci, Armada serisi 21'nci gemi olma özelliğini taşıyor. Armada Tersanesi'nde inşa edilen M/V OLGA GOLOVUSHKINA isimli ilk tanker, 7 Mart 2015 tarihinde denize  indirilmişti.

armada_pride_2.jpg

virahaber.com

Bu haber toplam 3404 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.