1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. M/V Marina Gemisi'ni kurtarma çalışmaları başladı
M/V Marina Gemisi'ni kurtarma çalışmaları başladı

M/V Marina Gemisi'ni kurtarma çalışmaları başladı

Kalecik Bölgesinde, demir tarayarak karaya oturan Boğaz Madencilik Şirketine ait Marina isimli yük gemisinin kurtarılma çalışmalarına başlandı.

A+A-

Kıbrıs Sözcü gazetesinin haberine göre, Şiddetli fırtına nedeni ile demir tarayarak karaya oturan ve 13 mürettebatın fırtına esnasında gemi içerisinde mahsur kaldığı Marina gemisini kurtarmaya çalışan geminin hem çevreye hem de balık popülasyonuna zarar verdiği öne sürülüyor

Bilindiği gibi Boğaz Madenciliğe ait Marina isimli yük gemisi Boğaz Madencilikten yük almak için körfezde beklerken geceleyin 10 bufor şiddetinde esen rüzgar nedeniyle demir tarayarak kıyıya oturmasından sonra bir süredir kurtulmayı bekliyordu.

GEMİ KURTARMA ÇALIŞMASINDA BÜYÜK YANLIŞLIKLAR VAR

İskele –Boğaz Su Ürünleri Koop. Başkanı İsmail Beyoğlu yaptığı açıklamada burası Muz Cumhuriyetimi diye zaman zaman düşünürüm. Çünkü karaya oturan geminin kurtarılma çalışmaları esnasında birçok yanlışlıklar olduğunu gördüm. Bu yanlışlıklar yapılırken yetkili Bakanlıklarının ilgili dairelerinin Müdür ve personelini ve Çok itibar Sivil Toplum Örgütü Başkanlarını gemi kurtarılmaya çalışıldığı sırada kıyıda olduklarını gördüm dedi.

KATLİAM VAR VE YETKİLİLER GÖRMEZDEN GELİYOR

İskele Koop. Balıkçılar Birliği Başkanı İsmail Beyoğlu açıklamasına devamla, ‘yapılan yanlışlıkların durdurulması için yetkilier ile telefon trafiğine girdim. Ancak yetkililerin umursamaz olduğunu gördüm. Düşünün az ötede bir deniz katliamı yapılıyor ve bu katliamı bakanlık yetkilileri görmezden geliyor.

80 TON AKARYAKIT İLE KARIŞAN TOPRAK VAR

Geminin karaya oturduğu yerde akaryakıt boruları geçiyor. Yine bu bölgeye akaryakıt borusu patladığı için 40 ton mazot, 40 ton foil toplamda 80 ton, akaryakıt akarak deniz tabanına yerleşti ve tabanı kirletti. Bu tabandan alınan toprak 500 metre ileriye dökülüyor. Deniz yasasına göre bu 2 deniz mili açığa atılması gerekir.Ancak bu yapılmıyor ve ilgililer ve yetkililer de bunu seyrediyor’

BALIK POPÜLASYONUNA BÜYÜK ZARAR VERECEK

İsmail Beyoğlu açıklamasına devamla bu akaryakıt ile karışık atık tamda balıkçıların avlama bölgelerine döküldüğü için balıkçı ağlarına büyük zarar verecek. Ağlar yırtılacak. Aşağıda kalan ağlar devamlı surette balık avlayacak. Nasılki mandıra eşelediğinden altından çirkef çıkarsa oradan da sürekli akaryakıt ile karışan toprak çıkacak ve balık popülasyonuna büyük zarar verecek. Sanırım ben buna itiraz ettiğim için ve konuyu basına taşıyacağımı söylediğim için artık atıklar daha derinlere götürülüyor dedi.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1993 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.