1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. M/V YM FUJI, Marmara Tersanesi'nde suya indirildi
M/V YM FUJI, Marmara Tersanesi'nde suya indirildi

M/V YM FUJI, Marmara Tersanesi'nde suya indirildi

Yıldırım Holding bünyesinde bulunan Marmara Tersanesi tarafından inşa edilen ve Holding’in bünyesinde işletilecek olan YM FUJI isimli 11 bin 200 DWT’luk genel kargo gemisi tersane bünyesinde düzenlenen törenle denize indirildi.

A+A-

Marmara Tersanesi'nde 20 milyon dolara mal olan gemi, Yıldırım Holding Yönetim Kurulundan,  Ali Rıza Yıldırım, Yüksel Yıldırım, Mehmet Yıldırım ve diğer grup yöneticileri,Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurulu başkanları, firma yetkililerinde katıldığı törende Genel Müdür Elif Artan ve Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Zorlu hazır bulundu.

FİLDİŞİ SAHİLLERİ İÇİN 45 FERİBOT İNŞA EDİLECEK

Törende basına açıklamada bulunan, Yıldırım Holding CEO'su Yüksel Yıldırım, İstihdam sağlamak ve ülkeye döviz kazandırmak amacıyla gemiyi inşaa ettiklerini söyledi. Ayrıca Yıldırım, "Firmamız yurt dışında 19 ülkede ticari faaliyetlerini sürdürüyor. Bugün denize indirilen gemimiz uluslararası sularda kendi üretim yaptıklarımız ürünleri taşımada kullanılacak. Bu projenin ardından Fildişi sahilleri için 45 feribot üretimini ve 11 iskele Marmara Tersanesinde inşa edilecek. Ayakta durmak için bu tür projeleri yapmak zorundayız. Tersanecilik Türkiye açısından zor zamanlar yaşıyor. Artık Uzak Doğu ile rekabet etmekte güçlük çekiyoruz" dedi.

GEMiNiN TEKNiK ÖZELLİKLERi:

GEMİ ADI : NB 090 / YM FUJI

TİPİ          :  GENEL KARGO

BAYRAĞI : TÜRK

KLAS         : BV

BOYU        : 131,20 METRE

ENİ            : 19,00 METRE

TAŞIMA KAP : 11,200 DWT

marmara_tersanesi_2.jpg

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2114 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.