1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Nükleer santrallere tepki için Karadeniz'de kürek çekiyor
Nükleer santrallere tepki için Karadeniz'de kürek çekiyor

Nükleer santrallere tepki için Karadeniz'de kürek çekiyor

Sinop'ta kurulması planlanan nükleer enerji santralini protesto etmek için Hopa'dan yola çıkan Hüseyin Ürkmez, Karadeniz'de kürek çekerek Abana ilçesine ulaştı.

A+A-

Küçük teknesini balıkçı barınağına demirleyen Ürkmez (52), "Nükleersiz Türkiye İçin Kürekle Karadeniz" sloganıyla nükleer enerji santralinin olumsuzluklarına dikkati çekmek amacıyla 13 Ağustos'tan bu yana yolculuğuna devam ettiğini belirtti.

Santrallere karşı alternatif enerji kaynakları uygulanmasını gerektiğini savunan Ürkmez, "Eğer, Sinop Akkuyu'da yapılması planlanan bu santral faaliyete geçerse, doğa bundan büyük zarar görecek. Dolayısıyla bundan karlı değil zararlı çıkarız. Bunun yerine doğaya ve insanlara zararları bulunmayan alternatif enerji kaynaklarına yönelmemiz lazım" diye konuştu.

Ürkmez, 3,5 metre fiber sandalıyla günde en az 20 mil mesafe kat ettiğini ve sadece beden gücünden faydalandığını vurguladı.

Mola verdiği bölgelerde, çevre gönüllülerinin kendini karşıladığını dile getiren Ürkmez, şöyle konuştu:

"Bu denizdeki ilk yolculuğum değil. Tamamen gönüllülerden oluşan Denizde Arama Kurtarma (DAKSAR) Derneğinin de bir üyesi olduğum için bu konuda tecrübem var. Yeşil Düşünce Derneğinin (YDD) projesi olan bu turda binlerce kişi beni internet aracılığıyla takip ediyor. Bir aksilik olmadığı taktirde 19 Ekim'de İstanbul'da turu sonlandırmayı hedefliyorum."

Ürkmez'i, Abana açıklarında teknesiyle karşılayan çevre gönüllüsü Yalçın Acar da çevre için yapılan bu turu desteklediklerini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1324 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.