1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Numarine’den Boat Show’da iki büyük lansman
Numarine’den Boat Show’da iki büyük lansman

Numarine’den Boat Show’da iki büyük lansman

Numarine 60 Flybridge’in Türkiye ve Numarine 70’in Flybridge kara lansmanı, CNR Avrasya BoatShow’da gerçekleşiyor. Numarine 70 Flybridge, Fuar’in en büyük yerli üretim motoryatı olarak dikkat çekiyor.

A+A-

Türkiye’nin en önemli yerli motoryat üreticilerinden NUMARINE, CNR Avrasya BoatShow’da iki yeni modelini görücüye çıkartıyor. İlk kez tanıtılan ve fuarın en büyük yerli üretim yatı olan  “Numarine 70 Flybridge” ile Dusseldorf Boat Show'daki dünya lansmanı ardından Türkiye lansmanı yapılan “Numarine 60 Flybridge” fuarda meraklılarıyla buluşuyor.

Ülkemizde kendi markasıyla seri üretim yapan tek şirket NUMARINE motoryat grubunu genişletti. Numarine’nin yeni modeli Numarine 70 Flybridge ve dünya lansmanı Düseldorf fuarında yapılan Numarine 60 Flybridge fuarın önemli motoryatlarından. Numarine 70 Flybridge fuarın en pahalı yerli üretimi olarak dikkat çekerken, Numarine Flybridge 60’ın şimdiden 3 adedinin satışı gerçekleşti. Numarine Flybridge 60’in ilki şu an yapım aşamasında ve Eylül ayında Cannes Yat Festivali’nde teslimatı yapılarak denizlere inecek. Yine 2015 yılı içerisinde bir 60 Hardtop modeli üretimi de planlanmakta.

Numarine 70 Flybridge

Tasarımcı Can Yalman’ın mevcut Flybridge motor yatlara yepyeni bir estetik kazandıran, çarpıcı ve futuristik hatlarıyla Numarine 70 Flybridge radikal bir tasarıma sahip. Yatın kalbini oluşturan salon bölümü, yarı açık bir kuzine/bar, ayrı bir yemek alanı ve lüks bir oturma düzeni ile oldukça sosyal bir yapı sergileyerek, her anın zahmetsiz yaşanmasını sağlıyor.

Numarine 70 Flybridge’de üç adet tamamen oda içi (en-suite) misafir kabinleri bulunuyor ve bunlar, ikiz kabin yataklarının kolayca birleşerek veya ayrılarak, misafir durumuna göre üstün bir esneklik sağladığı "ayrık yatakları" içeriyor. "Tam En" ana kamara, ancak daha büyük modellerde bulunabilecek bir yer imkanına sahip ve gömme gardroplar, giyinme masası, koltuk, geniş bir banyo ve ferah bir duş ve ikiz lavabodan oluşuyor. Dış kısımda ise, baş ve kıç taraflardaki,  hepsi tamamen geniş ve sosyal bir yapı şeklinde tasarlanan geniş oturma ve yemek alanları, "daha büyük tekne hissi" veriyor. Geniş oturma ve dinlenme alanlarına, bir ıslak bara ve güneşlenenler için bolca alana sahip olan bu değerli Flybridge'de aynı zamanda, bir vinç alanı ve bot veya jet ski için bir çekme alanı bulunuyor. Çevik ve minimum mürettebat ile oldukça rahat idare edilebilir yat, seyrin kusursuz bir keyif olmasına yönelik detaylarla oluşturulmuş.

Numarine 60 Flybridge

18.40 metrelik tam boy ve 5.10 metrelik eniyle Numarine Flybridge 60’in de tasarımında Can Yalman imzası var. Mühendisliğini Umberto Tagliavini ve Gurit üstlenirken, tasarımını Can Yalman gerçekleştirdi.

60 foot kategorisindeki en yüksek hacim olan Numarine 60 Flybridge, geniş güverte ve ferah yaşam alanları sunan sportif tasarımıyla dikkat çekiyor. Aydınlık mekanlar, Numarine'in geleneksel ve kendine has tasarımını tanımlıyor. Konfor ve keyifin esas alındığı üç adet misafir kamarasının her birinin kendi tuvaleti ve nefes kesen bir manzara için deniz seviyesine yerleştirilen devasa pencereleri bulunuyor. Her yeri ışık alan, yat sahibine ait kamara da tekneye ayrıcalık katıyor.

35 knot azami hız ve 28 knot seyir hızı ile, Numarine tarihinde ilk kez Volvo IPS  kullanılan model, uygun motor kullanımı sayesinde, yakıt tüketimini ve bakım maliyetlerini aşağı çekecek ve Numarine 60 Flybridge'e oldukça rekabetçi bir fiyat imkanı sağlayacak.

Ömer Malaz: "Numarine 60 Flybridge’de bir IPS motor/aktarma kullanıyoruz. IPS kullanmak, yerden tasarruf etmek için çok önemli, mekanların geniş olmasını sağlıyor. Boyutu, seyir aralığını kayda değer oranda artıran yakıt tankı kapasitesini artırmamıza da olanak veriyor. Bu yat, gerçek bir "Uzun Menzilli Gezi Yat"i olarak düşünülebilir.”

TEKNİK BİLGİLER

Numarine Flybridge 60

Toplam uzunluk                                  18.40 m (60’4’’)

En                                                      5.10  m (16’10’’)

Tekne Ağırlık                                     27 ton (59,524lbs)

Yakıt kapasitesi                                 3200 lt (703 gal)

Temiz su kapasitesi                            900 lt (197 gal)

Atık su kapasitesi                               400 lt (87 gal)

Motorlar                                             Volvo IPS 950 x2

Azami hız                                           35 knot'a kadar

Seyir hızı                                            28 knot'a kadar

Seyir menzili                                      375 deniz miline kadar

İsteğe bağlı motorlar                           İkiz Volvo Ips 1200                          

Numarine Flybridge 70

Toplam uzunluk                                 21.60 m

En                                                      5.45 m

Tekne Ağırlık                                      36t

Yakıt kapasitesi                                  4,500 lt

Temiz su kapasitesi                            1000 lt

Atık su kapasitesi                               600 lt

Motorlar                                              Man 1000 Hp x2

Azami hız                                           34 knot'a kadar

Seyir hızı                                            28 knot'a kadar

Seyir menzili                                       425 deniz miline kadar

İsteğe bağlı motorlar                            Man 1200 Hp 2300 rpm x 2

numarine-70fly-179-(1280x853).jpg

numarine60fly_persp-a.jpg

numarine60fly_persp-b.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1882 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.