1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Olympos Regatta’nın kazananı Farfara oldu
Olympos Regatta’nın kazananı Farfara oldu

Olympos Regatta’nın kazananı Farfara oldu

Bursa Yelken Kulübü’nün düzenlediği, bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Olympos Regatta, Moda Deniz Kulübü önünden 26 Temmuz Cuma günü saat 18.20’de verilen start ile başladı.

A+A-

Moda-Tirilye-Moda rotasında üç yarış olarak düzenlenen Olympos Regatta’ya 26 tekne katıldı. 27 Temmuz Pazartesi akşamı Moda Deniz Kulübü’nde yapılan ödül töreninde yarışın dereceye giren teknelerine ödülleri verildi.

Eker Süt Ürünleri A.Ş.’nin sponsorluğunda Bursa Yelken Kulübü (BYK) tarafından düzenlenen Olympos Regatta, 24-26 Temmuz tarihlerinde İstanbul-Tirilye-İstanbul rotasında 3 yarış olarak düzenlendi.

Tirilye rotasına start, 24 Temmuz Cuma günü saat 18.20’de Moda Deniz Kulübü’nden verildi. Yarışa IRC Maxi, IRC 0- IRC1-IRC 2-IRC 3ve IRC 4 sınıflarından toplam 26 tekne katıldı. Gece seyrini de içeren yaklaşık 37 deniz mili mesafeli ilk yarış, Bursa sahilindeki Tirilye’de sona erdi. Yarışı tamamlayıp, Tirilye Barınağı’na giren ekiplere Eker tarafından sıcak çorba, Tirilye’nin meşhur cevizli ekmeği, ayran ve tatlı ikramları yapıldı.

MARMARA’YI EN HIZLI GEÇEN TEKNEYE ÖZEL ÖDÜL

Olympos Regatta’da ikinci yarış ise 25 Temmuz Cumartesi günü kapı geçişli şamandıra mücadelesi şeklinde yapıldı.

Cumartesi akşamı Tirilye Barınağı’nda ilk iki yarışta dereceye giren ekipler için bir ödül töreni düzenlendi. Törende, ilk yarışta “Marmara’yı en hızlı geçen” tekne Orient Express VI’ya da özel ödül verildi.

Bölgesini yelken sporunda bir cazibe merkezi haline getirebilmek için yıllardır büyük uğraş veren Ahmet Eker, yurt dışında örnekleri bulunan ama Türkiye’de bir ilk olarak, Cumartesi akşamı, tekne sahiplerine bir yemek verdi. Keyifli yemekte yelkene ilişkin sorunlar da masaya yatırıldı.

Son yarışa rüzgar yetmedi

Olympos Regatta’nın 3. ve son yarışı ise 26 Temmuz Pazar sabahı 8:50’de start aldı. Tirilye’den yola çıkan filonun, Fenerbahçe Sığlık Çakarı’nı sancakta bırakıp Moda Deniz Kulübü önünde yaklaşık 37 deniz mili mesafeli rotalarını tamamlaması planlanmıştı. Ancak olumsuz hava tahminleri nedeni ile dönüş rotasındaki son yarış, Alternatif Rota’da kısa bir yarış olarak değiştirilse de hava esince start ana rotaya göre verildi. Ancak rüzgar bitince, yarış abandone edildi.

Ödül töreni İstanbul’da yapıldı

Olympos Regatta’nın ödül töreni 27 Temmuz Pazartesi günü saat 19.30’da Moda Deniz Kulübü’nde yapıldı. Törenin ardından yarışa katılan ekiplere Eker tarafından bir kokteyl parti verildi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Olympos Regatta, İstanbul yelkencileri ile Bursa yelkencilerini buluşturmak, Bursa’da yelkenciliği tanıtmak ve geliştirmek için hayata geçiriliyor.

Olympos Regatta, aldığı disiplin cezası nedeniyle şu ana kadar Marmara Rallisi dışında hiçbir etkinlik gerçekleştiremeyen TAYK'ın 2015 Trofesi’ne puan verdi.

Bu haber toplam 1043 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.