1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ordu-Giresun Havalimanı havadan böyle görüntülendi
Ordu-Giresun Havalimanı havadan böyle görüntülendi

Ordu-Giresun Havalimanı havadan böyle görüntülendi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hamdi Yıldırım, Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'nde incelemelerde bulundu.

A+A-

Yatırım alanında ikinci aşamaya geçtiklerini belirten Yıldırım, Ordu'da birçok projenin hızla devam ettiğini söyledi. Yıldırım, "Bu aşamayla süregelen ve dünyanın gıptayla baktığı yatırım dönemine giriyoruz. Ordu'daki bu havalimanımız da teknoloji açısından bu döneme tekabül eden bir yatırımdır. Çünkü bu proje Türkiye ve Avrupa'nın deniz üzerindeki ilk havalimanıdır" dedi. 

Devlet Hava Alanları İşletmesine bağlı helikopterle havalanan gazeteciler, yapımına 2011 senesinde başlanan projeyi havadan fotoğraflayıp görüntüledi. 

Ordu-Giresun Havalimanı Projesi, Silahlı güç’ya 19, Giresun’a 25 kilometre mesafede olup Silahlı güç'nun Gülyalı kazasında yapılmakta. Coğrafi koşulları sebebiyle uygun alan olmadığı için denizin üzeri doldurularak yapılan projenin pist uzunluğu 3.000, genişliği ise 45 metre. 

Proje dahilinde dolgu için takriben 30 milyon ton taş kullanılırken, Ordu-Giresun Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 90'ı, üstyapı inşaatının ise yüzde 50'si bitirmiş vaziyette. 

Havalimanının, 2015 senesinde açılması planlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 973 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.