1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Ordu'nun geleceği kruvaziyer turizmi
Ordu'nun geleceği kruvaziyer turizmi

Ordu'nun geleceği kruvaziyer turizmi

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal, geleceğini turizme bağlayan Ordu’nun, son yıllarda ivme ve cazibe kazanan kruvaziyer turizmine hazırlanması gerekmekte olduğunu belirtti .

A+A-

Ufuk Ünal yapmış olduğu duyuruda , kruvaziyer turizminin dünya genelindeki kapasitesinin yaklaşık olarak İkinci milyon civarında olduğunu, bunun İkinci milyon kadarının Türkiye ’ye geldiğini ifade etti . Karadeniz kıyılarında ise Trabzon, Samsun, Amasra ve Bartın limanlarının kruvaziyer gemilerine makul hale getirildiğine tüm dikkatleri üzerinde toplayan Ünal, Ordu ilinin de kruvaziyer turizminden hisse alması gerekmekde olduğunu vurgulayarak, “Karadeniz’de kruvaziyer turizmi planlamasına Ordu’yu da dahil etmeliyiz. Diğer Karadeniz kıyısındaki iller kruvaziyer turizminden faydalanırken Ordu’nun bundan geri kalması düşünülemez” diye belirtti .

“KRUVAZİYER PASTASINDAN PAY ALMALIYIZ”

Ünal, şu şekilde açıkladı : “Ordu bir deniz şehri olmasına karşın denizi kullanamayan illerden bir tanesi. Karayolunu ve havayolunu her şehir kullanabilir fakat denizi herkes kullanamaz. Bu sebeple artık denizimizi kullanmalıyız. Kruvaziyer turizmi dünyada çok fazla ciddi bir ivme kazandı. Yaklaşık İkinci milyon yolcu kruvaziyer ile yolculuk ve tatil yapmaktadır . Kruvaziyer sektörü son yıllarda güvenilir liman olarak Türkiye limanlarını, özellikle Akdeniz ve Karadeniz limanlarını planlamasına dahil etti. İstatistiklere bakıldığında Karadeniz limanlarında önceki yıllara oranla % 50 civarında yükselme var. Trabzon’a tek seferde Bin yolcu getiren 40 kruvaziyer geliyorsa ve diğer Karadeniz limanları da bu pastadan hisse alıyorsa Ordu’nun da artık bu pastadan hisse almasının süreyi gelmiştir.”

“KUMBAŞI LİMANI KRUVAZİYER LİMANINA DÖNÜŞTÜRÜLMELİDİR”

Kruvaziyer turizminin alt yapısı niteliğinde Boztepe, teleferik, yaylalar, kayak tesisi, Perşembe-Fatsa arasındaki doğal ve bozulmamış koy ve kıyıların bulunduğunu, bunun yanı sıra Botanik bahçesi, Çikolata Park gibi yatırımlarında faaliyetlerine başlandığını ifade eden Ünal, “Ordu Ticaret ve Sanayi Odası olarak kruvaziyer turizmini Ordu’ya kazandırılması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için kruvaziyer ve yat limanı projemiz var. Bununla alakalı faaliyet , tetkik ve görüşmelerimizi yapıyoruz. Kumbaşı limanının genişletilerek kruvaziyer gemilerinin yanaşabileceği, yat limanı olarak kullanılabileceğini savunuyoruz. Unutulmamaladır ki, Ordu sadece tarım kaynaklarına bakarak ekonomik yönden gelişmesi beklenemez. Fındık iyi olursa o yıl kazanıyoruz, olumsuz olursa batıyoruz. Bu sıkıntıları sürekli yaşamaktansa turizm sektöründeki cazibe kaynaklarını arttırmamız ve gelir kaynaklarını çoğaltmamız lazım geliyor ” diye açıkladı .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1327 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.