1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ORGİ'de ilk uçuş 26 Mayıs'ta
ORGİ'de ilk uçuş 26 Mayıs'ta

ORGİ'de ilk uçuş 26 Mayıs'ta

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye’de deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan, yılda 3 milyon yolcuya hizmet verecek kapasiteye sahip Ordu-Giresun Havalimanı’nda ilk ticari uçuşların 26 Mayıs’tan itibaren başlayacağını açıkladı.

A+A-

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Giresun’dan karayoluyla Ordu’nun Gülyalı İlçesi’ne gelerek üst yapı çalışmaları devam eden Ordu–Giresun Havalimanı inşaatını inceledi. Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili brifing alan Bakan Canikli, havalimanının bölgenin turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını kaydetti. Havalimanı açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirileceğini belirten Bakan Canikli, "Bu bölgeye çok büyük katkılar sağlayacak ve 26 Mayıs itibariyle ilk ticari uçuşlar başlıyor. Türk Hava Yolları şuanda 26 Mayıs tarihli biletlerin satışını yapıyor İstanbul’dan. Daha sonra Ankara’ya da olacak. Burası uluslararası bir havaalanı olacak. Çünkü Giresun’un da Ordu’nun da Avrupa başta olmak üzere Amerika ve dünyanın birçok ülkesinde yaşayan vatandaşları var. O açıdan uluslararası uçuşlara açık olacak. Yoğun taleple karşı karşıya kalacağımızı tahmin ediyoruz. Yakın bir zamanda da açılışını yapacağız. Şuanda her şey bitmiş durumda, ufak tefek eklemeler yapılıyor" dedi. 

KÖRFEZ VE ARAP ÜLKELERİNDEN YÜKSEK TURİST BEKLENİYOR 

Bakan Nurettin Canikli körfez ve Arap ülkelerinden gelir seviyesi yüksek turistlerin havaalanını tercih ettiğini, Ordu-Giresun havalimanının hizmete girmesiyle bu bölgelerden de yoğun ziyaret beklediklerini vurgulayarak şöyle devam etti: "Başta Ordu ve Giresun olmak üzere bütün Karadeniz’e gerçekten çok büyük ivme katacak. Ekonomik, kültürel, turizm anlamında katkı sağlayacak önemli bir yatırım bu. Deniz ortasına dolgu suretiyle yapılan proje çok fazla değildünyada. Bu üçüncü o yüzden bütün dünyanın dikkatini çekiyor ve dünyadan da buraya yoğun ilgi olacağını tahmin ediyoruz. Hem modern, hem konum olarak son derece mükemmel, 3 bin metre pist uzunluğu var. 3 milyon yıllık yolcu kapasitesine hizmet edecek alt yapısı tamamlandı şuanda. Özellikle dalgalardan koruyacak mendireğimiz 4.5 kilometre. 100 yıllık datalar kullanılarak, 100 yılda meydana gelen dalgalar, fırtına bütün bu rakamlar kullanılarak bu şekilde planlama yapıldı koruma amaçlı. Başta sayın cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, hükümetimize, bakanlarımıza Ordulular ve Giresunlular adına şükranlarımızı arz ediyoruz." 

YAKLAŞIK 35 MİLYON TON TAŞ DENİZE DÖKÜLDÜ 

Ordu’nun Gülyalı İlçesi’nde deniz üzerine taş dolguyla inşa edilen dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı alt ve üst yapı olmak üzere yaklaşık 350 milyon TL’ye tamamlanacak. Havalimanının pist uzunluğu 3 bin metre, genişliği ise 45 metre. Günde 2 bin seferle yaklaşık 35 bin ton taşın denize doldurulmasıyla yapılan havalimanının daha konforlu olması için pistine de ‘stone mastic asfalt’ döküldü. ‘Stone mastic asfalt’ çalışması da Türkiye’de ilk kez Ordu-Giresun havalimanında gerçekleştirildi. Bakan Nurettin Canikli incelemelerin ardından karayoluyla tekrar Giresun’a hareket etti.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1357 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.