1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Origin, Ekol ve Batı Dokuz Eylül’deydi
Origin, Ekol ve Batı Dokuz Eylül’deydi

Origin, Ekol ve Batı Dokuz Eylül’deydi

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü'nün düzenlediği ve 06-15 Nisan tarihleri arasında iki hafta sürecek olan 9. Bahar Kariyer Günleri’nin üçüncü oturumu 08 Nisan Çarşamba günü lojistik işletmelerinin katılımıyla gerçekleşti.

A+A-

Başkanlığını Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Seçil Varan’ın yaptığı oturuma;  Origin Lojistik İşletme Ortakları Yüksel Kahraman ve Merdan Erdoğan, Ekol Lojistik Ege Bölge Müdürü Sonnur Saatçioğlu ve Batı Nakliyat ve Ticaret A.Ş. Anadolu Bölge Direktörü Burçak Er katıldı. 

Yrd. Doç. Dr. Seçil Varan oturuma, katılımcılara konuşmacılar hakkında bilgi vererek başladı ve sözü ilk olarak Origin Lojistik İşletme Ortağı Yüksel Kahraman’a bıraktı. Denizcilik Fakültesi 2003 yılı mezunu olan Kahraman konuşmasına kendini tanıtarak başladı. Şirket hakkında genel bilgiler verdikten sonra sektördeki gelişmelerden bahsetti. Uluslararası bazı büyük armatör ve freight forwarder şirketlerinden örnekler vererek bu şirketlerin Türkiye’de yatırımlarını arttırdıklarına dikkat çekti. Bu durumun sektörde yeni iş olanakları yaratacağını belirtti.  İnternetin artık her sektörde kullanımının arttığını ve dünyanın dijital platforma doğru kaydığını vurgulayarak kurumu ve yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi vermesi için sözü Origin Lojistik İşletme Ortağı Merdan Erdoğan’a bıraktı. Denizcilik Fakültesi 2003 yılı mezunu olan Erdoğan, kurumu hakkında detaylı bilgi verdikten sonra internetin önemini vurgulayarak kurumunun bu alanda gerçekleştirdiği faaliyetleri anlattı. Öğrencilere ilgi alanlarına göre hangi sektöre yönelmek istediklerini belirlemelerinin çok önemli olduğunu belirterek kariyer planlarını bu doğrultuda yapmalarını öğütledi.

Ardından söz alan Ekol Lojistik Ege Bölge Müdürü Sonnur Saatçioğlu kariyeri hakkında kısaca bilgi verdikten sonra kurumunun çevresel, operasyonel ve sistemsel işleyişi ile ilgili tanıtıcı bir sunum yaptı. Kurumunun çevresel anlamda katkıları ve bu alanda yaptığı yenilikçi yatırımlara ve Ekol Lojistiğin denizcilik alanında Ro Ro taşımacılığına başladığını, bu amaçla 5 gemiye çıktıklarına dikkat çekerek intermodal taşımacılığın önemine vurgu yaptı. Saatçioğlu sunum eşliğinde Ekol Lojistik hakkında detaylı bilgiler vererek konuşmasını tamamladı.

Son olarak söz alan Denizcilik Fakültesi 2004 yılı mezunu olan Burçak Er kısaca kendini tanıttıktan sonra kurumu hakkında dinleyicilere bilgi verdi. Sözlerine kendi kariyer basamaklarını ve sektörün adaylardan beklentilerini anlatarak devam etti. Öğrencilerin sektörün farklı dallarını görerek seçimlerini ona göre yapmalarını ve o sektörde kalıcı olmaları gerektiğini belirtti. Öğrencilere meslek yaşamlarında özverili ve takım çalışmasına uyumlu olmalarını öğütleyerek sözlerine son verdi.

Oturumun son kısmında konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar. Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü üyeleri oturum başkanı ve konuşmacılara kulüp adına teşekkür belgelerini sundular.

a1-044.jpga3-030.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

Bu haber toplam 2476 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.