1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Orman Bakanı Eroğlu, Sera Gölü’nü inceledi
Orman Bakanı Eroğlu, Sera Gölü’nü inceledi

Orman Bakanı Eroğlu, Sera Gölü’nü inceledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Akçaabat ilçesinin Yıldızlı mahallesinde heyelan sonucu oluşan Sera Gölü'ndeki "Tabiat Parkı Altyapı ve Tesisler" projesini inceledi.

A+A-

Trabzon'a gelerek bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Akçaabat ilçesinin Yıldızlı mahallesinde heyelan sonucu oluşan Sera Gölü'ndeki "Tabiat Parkı Altyapı ve Tesisler" projesini inceledi.

Sera Gölü Tabiat Parkı projesinin yıl sonuna kadar bitirileceğini kaydeden Bakan Eroğlu, "Sera Gölü gerçekten tabiat harikası olan bir alan. Bu alanla ilgili vatandaşlarımızdan bir talep vardı. Bu göl heyelan sonucu oluştu. Yerli ve yabancı turistlere bu yeri açalım diye bir görüş vardı. Mesirlik alanlara ihtiyaç var. Bu maksatla DSİ genel Müdürlüğü'ne talimat verdim. Sera Gölü'nün etrafı tamamen temizlendi. Dere tamamen ıslah ediliyor. Toprak gelip de bu alanı doldurmasın diye bentler yapılıyor. Bu göl masmavi bir göl olacak. Bu alan Trabzon için muhteşem bir mekan olacak. Yıl sonuna kadar bitmesi talimatını verdim. Bitiş tarihini de hatta ilan ettim. 31.12.2015 saat 16.59'a kadar burayı bitirin gelip göreceğim dedim. Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor, temel atmaya gittiğimiz yerde bitiş tarihini ilan ederiz. Sadece Trabzon'a değil birçok ilde de tabiat parkları, mesirlik alanlar ilan edeceğiz. Bu bölgeyi dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bu güzellikleri sadece yerli turistler değil, yabancı turistlerde görsün ve buraya döviz bıraksınlar düşüncesindeyiz" dedi.

Bakan Eroğlu, buradaki incelemenin ardından Gümüşhane iline hareket etti.

virahaber.com

Bu haber toplam 1003 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.