1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Ortadoğu'nun 'lojistik köyü' olacak
Ortadoğu'nun 'lojistik köyü' olacak

Ortadoğu'nun 'lojistik köyü' olacak

MÜSİAD Lojistik Kurulu Diyarbakır’da ‘Yeni Türkiye, Güçlü Lojistik’ temalı bir zirvesi gerçekleştirildi. Zirvede; Ortadoğu bölgesine yakınlığı ile öne çıkan Diyarbakır’a 'lojistik köy' kurulması planlanıyor.

A+A-

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Lojistik Sektör Kurulu, Karacadağ Kalkınma Ajansı Diyarbakır Yatırım Destek Ofisi ve MÜSİAD Diyarbakır Şubesi ev sahipliğinde 'Yeni Türkiye, Güçlü Lojistik' ana temalı Lojistik Sektör Zirvesi Diyarbakır gerçekleştirildi. Zirvede Diyarbakır'ın Ortadoğu coğrafyası için lojistik köy yapılması konusu konuşuldu.

Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar "Diyarbakır Ortadoğu'daki Erbil, Tahran, Şam, Bağdat gibi ticaret merkezlerine ve limanlarına çok uzak olmayan konumu ile logistik üs olmaya aday bir kent olduğunu ifade etti. Sayar "Diyarbakır, teşvik siteminin en avantajlı bölgesine yer alması ve 21 yaş ortalaması ile sahip olduğu genç ve dinamik nüfusu, GAP kapsamında planlanan sulama projelerinin tamamlanması ile tarım ve tarıma dayalı sektörlerde oluşacak potansiyel ile ekonomik olarak sıçrama yaratacak bölge illerinin başında gelmektedir" dedi.

ORTADOĞU İÇİN ÖNEMLİ

Savar şunları söyledi: "Diyarbakır'da Lojistik köy kurulması sadece ilimiz için değil tüm Ortadoğu coğrafyası için önemlidir. Biz oda olarak bu konuda yoğun talepler alıyoruz. Lojistik üsler, lojistik İhtisas OSB ile ilgili değişiklikler ve şu an Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde yürütülen Lojistik Master planını inceliyor ve takip ediyoruz.

TCDD tarafından planlanan lojistik üs çalışmasında ilimize yer verilmemişti. Lojistik OSB ile ilgili mevzuat değişti ve Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde lojistik Dairesi oluşturulacak Lojistik Master Planında çalışması başlatıldı. Biz Diyarbakır'ın lojistik merkez çalışması için somut adımlar atmak istiyoruz."

İSPANYA ÖRNEK ALINMALI

MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin Taha sektör zirvesinde yaptığı konuşmasında, gelişmekte olan ülkeler arasında en canlı ekonomilerden biri olan Türkiye'nin, Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayarak doğu ve batı arasında doğal bir köprü işlevi gördüğünü söyledi. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da, Diyarbakır'ın lojistik potansiyelini ortaya koymak ve lojistik merkez için uygun alan tespit etmek amacıyla İspanya'nın örnek alınması gerektiğini belirterek "Bilindiği gibi, 14 milyon metrekare alan ve 12 bin istihdam ile Avrupa'nın en büyük Lojistik Merkezi İspanya Zaragoza'dadır. Geçen hafta bu merkezi yerinde inceleme olanağı bulduk. Diyarbakır için iyi bir örnek olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1605 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.