1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. ÖZATA TERSANESİ

  4. Özata Tersanesi Soma Feribotu’nu İzmir’e gönderdi
Özata Tersanesi Soma Feribotu’nu İzmir’e gönderdi

Özata Tersanesi Soma Feribotu’nu İzmir’e gönderdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi için Özata Tersanesi tarafından inşa edilen katamaran tipi yolcu gemilerinden 4.sü olan Soma feribotu sefere çıkmaya hazır.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin körfez ulaşımında kullanacağı 15 adet karbon kompozit gövdeli katamaran tipi yolcu gemilerinden 4.sü olan ve tüm test aşamaları başarıyla tamamlan Soma feribotu, Yalova'daki Özata Tersanesi tarafından İzmir’e gönderildi. 

İhale sürecinin tamamlanmasının ardından Haziran 2013'te Yalova'daki Özata Tersanesi'nde inşa edilmeye başlanan 15 feribottan 4. olan Soma feribotu 39 metre uzunluğunda, 11.6 metre genişliğinde karbon fiber malzemeden inşa edildi.

Feribot 420+6 yolcu kapasitesi ve 18 knot (mil) servis hızında. Feribot aynı zamanda engelli yolcular için özellikle düşünülmüş alanlar onların feribotu rahatlıkla kullanabilmeleri için biniş rampasından tüm gemide bulunan yürüyüş yolları engelli wc leri gibi özelliklere sahip.
Kullanılan malzemeden dolayı daha uzun ömürlü ve hafifliği sayesinde yakıt olarak daha tasarruflu olan Soma çevreci olarak adlandırılıyor.

Soma feribotunda  güvenlik  en üst düzeyde. Toplamda 18 kamera ile 24 saat feribotun her kısmında görüntü kayıt eden güvenlik sistemi ile donatılmış feribotlar iç bölge olan yolcu kısımları, makine daireleri, dümen daireleri, dış kısım olarak güverte, ön ve arka bölüm teras oturma bölümü, iskele ve sancak dış kısımlardan kayıt alıyor.

Acil durumlarda can güvenliği önemi üst seviyede tutulduğundan , feribotlar yangın ihbar ve müdahale sistemi teknolojisine,yolcuların tahliyesi önceliğine göre dizayn edilmiş.

soma-001.jpg

soma1.jpgsoma2-001.jpgsoma3.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2927 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.