1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özkan Poyraz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na atandı
Özkan Poyraz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na atandı

Özkan Poyraz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na atandı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Denizcilikten Sorumlu UDHB Müsteşar Yardımcılığına Dr. Özkan Poyraz atandı.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Denizcilikten Sorumlu UDHB Müsteşar Yardımcılığına Eski Deniz Ulaştırma Genel Müdürü Dr. Özkan Poyraz'ı görevlendirdi.

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın talimatıyla Ankara'ya çağrılan Özkan Poyraz'a, Denizcilikten sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevi verildiği belirtildi.

Özkan Poyraz Kimdir?

1966 İstanbul Üsküdar'da doğdu. 1983 yılında İstanbul Kabataş Erkek Lisesi ve 1987 yılında Yüksek Denizcilik Okulu (İTÜ Denizcilik Fakültesi) Güverte bölümününden mezun oldu.

D.B.Deniz Nakliyat ve çeşitli armatörlük firmalarında uzakyol vardiya zabiti, I.zabit ve uzakyol kaptanı olarak  deniz görevi yaptı. Askelik hizmetini 1989-1990 yıllarında Gölcük Donanma Komutanlığı'nda icra ettikten sonra güverte teğmen olarak terhis oldu.

Ortaköy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nde güverte öğretmenliği ve bölüm şefi, İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde araştırma görevlisi ve öğretim üyesi (Yard. Doç.Dr.) olarak görev yaptı. Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bilim alanında, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsünde Denizcilik Eğitimi konulu teziyle Yüksek Lisans, İstanbul Üniversitesinde Türk Boğazlarında Risk ve Kriz Yönetimi konulu teziyle Bilim Doktoru ünvanlarını aldı.

Amerika Birleşik Devletleri Federal Denizcilik Akdemisi (Kings Point), Tokyo ve Kobe Denizcilik Üniversiteleri'nde simülatör kullanımı ve araştırmaları konularındaki faaliyetlere misafir öğretim üyesi ve araştırmacı olarak katıldı. Hollanda da (MSR- Rotterdam) Gemi Trafik Hizmetleri (VTS) Operatörlüğü ve eğiticilerin eğitimi sertifikalarını aldı.

Japonya'da JICA bursuyla, Gemiadamlarının Yönetimi konulu uluslararası programı bitirdi. Ders görevlerinin dışında, İTÜ Denizcilik Fakültesi Simülatörler Merkezi direktörlüğü, GMDSS Laboratuarı yöneticiliği görevlerini yaptı.

2004 yılında T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür ve 2005 yılından Mayıs 2012'ye kadar ise Deniz Ulaştırması Genel Müdürü (Deniz ve İçsular Genel Müdürü) olarak, denizcilik eğitimi ve gemiadamlarınnın belgelendirmesi, kıyı yapıları ve limanların planlanması ve işletme izinlerinin verilmesi, deniz çevresinin korunması, arama ve kurtarma, seyir güvenliği, bayrak ve liman devleti denetimlerinin icrası ile gemilerin belgelendirilmesi alanlarından sorumlu olarak görev yaptı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2238 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.