1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Pasifik Okyanusu'nda gizemli kızarıklık
Pasifik Okyanusu'nda gizemli kızarıklık

Pasifik Okyanusu'nda gizemli kızarıklık

Pasifik Okyanusu üzerinde gizemli kızıl bir parlaklık gözlemlendi. Gecenin karanlığında ortaya çıkan turuncu-kırmızı parlak noktacıkları gören pilotları şaşkına çevirdi.

A+A-

Rusya ’nın Kamçatka yarımadasında Pesifik Okyanusu üzerinde beliren kızıl ışıltının nedeni araştırılıyor. Işıklar Hong Kong-Alaska seferini yapan Boeing 747-8’nin Hollandalı pilotları tarafından kaydedildi. Kızıl ışıltının nedenin ne olduğu tam olarak bilinmemekle birlikte, okyanus dibindeki dev bir volkanın patlamasından kaynaklanmış olabileceği belirtiliyor. 

Olayın ufukta bir yıldırım çakmasından 20 dakika arkasından ortaya çıkması, okyanus yüzeyindeki ışıkların da gökgürültülü fırtınadan kaynaklanmış olabileceğini düşündürdü. Ancak olay esnasında bölgede fırtına yaşanmadığı belirtildi. 

BALIKÇILARIN IŞIKLARI ARTIK UZAYDAN DA GÖRÜLÜYOR 

Diğer bir açıklama da ışıkların bölgede avlanan balıkçılardan kaynaklanmış olabileceği. Geçen hafta astronot Reid Riseman, Bangkong açıklarında deniz yüzeyinin aniden yeşil bır ışıkla kaplandığını görüntülemişti. Daha sonra bu olayın bölgede kalamar avına çıkan ve denizcanlılarını şaşırtıp yüzeye fırlamalarını sağlamak için parlak LED ışıkları kullanan balıkçı filosundan kaynaklandığı anlaşılmıştı. 

Ancak Hollandalı pilotların Pasifik üzerinde tespit ettiği büyüklükte bir kırmızılık için bölgede en az 50 balıkçı gemisinin olması gerektiği, ancak olay sırasında bölgede balıkçı filosu bulunmadığı öğrenildi. 

JAPONYA ’DA BİR ADA ORTAYA ÇIKMIŞTI 

Kırmızı ışıltıyla ilgili şimdilik üzerinde durulan teori, ışığın bir denizdibi volkanından kaynaklandığı. 21 Kasım 2013’de Japonya açıklarında da bir denizdibi volkanı püskürmüş ve ortaya yeni bir ada çıkmıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1534 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.