1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Pervane Gürültüsü ve Titreşimi Uluslararası Kolokyumu İTÜ'de başladı
Pervane Gürültüsü ve Titreşimi Uluslararası Kolokyumu İTÜ'de başladı

Pervane Gürültüsü ve Titreşimi Uluslararası Kolokyumu İTÜ'de başladı

İstanbul Teknik Üniversitesi, tarafından merhum hocamız Profesör A.Yücel Odabaşı anısına bu yıl ilki düzenlenecek olan Pervane Gürültüsü ve Titreşimi Uluslararası Kolokyumu İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde dün başladı.

A+A-

Her yıl, aramızdan ayrılışının anısına farklı etkinlikler düzenlenen, sektörümüze yıllarca yön vermiş ve Vira Dergisi'nin hamiliğini yapmış merhum hocamız Prof.Dr. A. Yücel Odabaşı, bu yıldan itibaren düzenlenecek bir seri kolokyumlar serisiyle anılacak. Uluslararası olarak düzenlenecek olan bu kolokyumun bu yılki teması pervane gürültüsü ve titreşimi olarak belirlendi.

6 ülkeden 80 araştırmacının katıldığı kolokyumda dünyada pervane kaynaklı gürültü ve titreşimin tahmini, ölçümü, etkilerinin incelenmesi konusunda en son gelişmeler, yapılması gerekenler tartışılacak ve farklı disiplinlerden gelen araştırmacılar karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Kolokyumun iki davetli konuşmacısından biri, aynı zamanda merhum hocamızın iş arkadaşı Patrick Fitzsimmons pervane gürültüsünün kaynağı ve denizcilikte etkilerini anlatırken diğer konuşmacı Michel André gürültünün deniz canlıları üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

“HOCAMIZIN ADINI YAŞATACAĞIZ”

Kolokyumla ilgili İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Ahmet Ergin “2 gün sürecek  kolokyumda, konusunda uzman, dünyaca ünlü hocalarımız sunum yapmaktalar. Pervane gürültüsü ve titreşimi konusunda da rahmetli hocamız Prof. Dr. Yücel Odabaşı’nın çok ciddi çalışmaları olmuştu. Hatta bu konuyla ilgili kendi formülü de bulunuyor.Dünya tarafından tanınan hocamızın adını bu tür bilimsel toplantılarla yaşatmaya çalışıyoruz. Bu organizasyonu da her yıl düzenleyerek geleneksel hale dönüştüreceğiz.” dedi.

y1-002.jpgy2-002.jpg

y5-001.jpgy4-001.jpgy7-001.jpg

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1473 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.