1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Petrol düşüşünü sürdürüyor
Petrol düşüşünü sürdürüyor

Petrol düşüşünü sürdürüyor

Batı Teksas türü ham petrol yüksek stok seviyeleriyle beraber kayıplarını genişletiyor.

A+A-

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de ham petrol stoklarının yükselmesi üzerine kayıplarını 4. güne taşıdı.

Petrol vadelileri New York işlemlerinde yüzde 0.6'ya varan düşüşler yaşadı. American Petroleum Institute tarafından yapılan açıklamaya göre ABD'de ham petrol stokları geçtiğimiz hafta 3 milyon varil yükseldi. Bugün açıklanacak resmi stok verilerinin de aynı seviyede artış olduğunu göstermesi beklenirken, bu yükseliş üst üste 5. hafta gerçekleşmiş olacak. WTI petrolün Brent petrole olan fiyat farkı Nisan ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

CMC Markets şef piyasa stratejisti Ric Spooner, "WTI petrolde görülen hareketlenmeler ABD'deki stok seviyelerine bir tepki olarak gerçekleşiyor. Temeller şu anki ivmeyi belirliyor" yorumunu yaptı.

Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı 55 sent kayıpla 97.75 dolara kadar gerilerken, Singapur saatiyle 12:10'da 97.87 dolardan işlem gördü. Dün sona eren Kasım vadeli kontrat 1.42 dolarlık kaybın ardından 97.80 dolardan kapandı. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 6 altında gerçekleşti.

Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 15 sent düşerek 109.82 dolardan işlem gördü. Avrupa gösterge ham petrolü ile WTI petrolün arasındaki fiyat farkı 11.96 dolar olarak gerçekleşti.

 

 

Finansgündem

Bu haber toplam 1105 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.