1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Petronas Türkiye'ye geliyor
Petronas Türkiye'ye geliyor

Petronas Türkiye'ye geliyor

Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden Malezyalı Petronas, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile kritik bir işbirliği yapacak.

A+A-

Enerji yönetiminden edinilen bilgilere göre 2015 yılı içerisinde Petronas, Akdeniz’de petrol, Trakya’da ise doğalgaz arama faaliyetine başlayacak.

Malezyalı Petronas’ın Türkiye’ye hem bölgedeki fonksiyonu hem de enerji kaynakları açısından önem verdiğine dikkat çeken TPAO kaynakları “Türkiye’nin hem denizlerinde hem de karalarında petrol ve gaz arama faaliyetlerimiz aralıksız sürüyor. Bu kapsamda kritik bir görüşme daha gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl Petronas firması petrol, doğalgaz ve kaya gazı arama faaliyeti için gelecek” dedi.

Afrika ve Orta Doğu başta olmak üzere çok sayıda ülkede petrol ve doğalgaz arama faaliyeti yatırımı gerçekleştiren Türkiye, kendi topraklarında da arama faaliyetleri gerçekleştirecek. Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden Shell’in arama gemisi yine önümüzdeki yıl Şile’nin 100 kilometre açıklarında petrol ve gaz arayacak.

Trakya doğalgaz merkezi Türkiye’nin Rusya ile doğalgazda indirim pazarlığı devam ederken Ceyhan’ın ardından Trakya da enerji merkezi oluyor. Rusya’dan gelecek gaz Trakya’dan girecek. Böylece Trakya bir doğalgaz merkezi olacak. Burada LNG tesislerinin de kurulabileceği, geniş bir alan oluşturulacak. Trakya’nın İran, Irak, Rusya, Azerbaycan gibi çok sayıda ülkenin yeni yatırımları için büyük önem taşıdığı belirtiliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre Türkiye’nin en fazla doğalgaz rezervi ve üretimi Tekirdağ ve Düzce’de yapılıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ise kaya gazı potansiyeli ile dikkat çekiyor. 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1566 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.