1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Pire Limanı'nın COSCO'ya devri onaylandı
Pire Limanı'nın COSCO'ya devri onaylandı

Pire Limanı'nın COSCO'ya devri onaylandı

Pire Limanı Kurumu (OLP) Çin'in taşımacılık devi COSCO'yla anlaştı ve limanın bir kısmının COSCO'ya devrini onayladı. Parlamentonun da onaylaması halinde COSCO Pire Limanı'na 230 milyon euroluk yatırım yapacak.

A+A-

Çin'in taşımacılık devi Cosco ile yapılan anlaşma olaylı geçen genel kurul toplantısı sonrası Pire Limanı Kurumu (OLP) tarafından onaylandı. Anlaşma, Çinlilerin limana yapacağı 230 milyon euro’luk yatırımın önünü açıyor.

Liman çalışanlarından bazılarının toplantının yapılacağı salonun yolunu kapatmaya çalışması üzerin OLP Başkanı G. Anomeritis çalışanları istifa etmekle tehdit etti. Genel kurul, OLP Başkanının ofisinde yapılırken, toplantı hissedarların yüzde 82,62’sinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Genel kurulun anlaşmayı onaylaması sonrası  Yunanistan Denizcilik ve Ege Bakanı Miltiadis Varvitsiotis’in ofisinde imza töreni düzenlendi. Akabinde Bakanlık anlaşmayı onaylanmak üzere parlamentoya gönderecek. Bu sürecin gelecek hafta içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Bu şekilde yatırımın tamamlanmasıyla birlikte limanın batı kesimine bir iskele daha kurulacak. Uzmanlar bu sayede OLP’nin de gelirlerinin artacağını hesaplıyorlar. Öte yandan Pire limanında Çin devi Cosco şirketinin konteynır kapasitesi ise 3.700.000’den 6.200.000’e çıkmış olacak.

Anlaşmanın resmi olarak da onaylanmasından sonra, Yunanistan Özelleştirme İdaresi (TAİPED) tarafından Pire Limanı’nın hisselerinin %67,7’sinin satılmasının önündeki belirsizlik giderilmiş oldu. Bundan sonra bağlayıcı tekliflerin sunulması için son tarihin belirlenmesi beklenecek.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1205 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.