1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Piri Reis Üniversitesi gemisi İnebolu'ya demirledi
Piri Reis Üniversitesi gemisi İnebolu'ya demirledi

Piri Reis Üniversitesi gemisi İnebolu'ya demirledi

Piri Reis Üniversitesi’nin denizcilik eğitimine katkı sağlamak amacıyla bünyesine kattığı gemi İnebolu Limanı'na ulaştı.

A+A-

Piri Reis Üniversitesi Eğitim Gemisi, “Piri Reis Üniversitesi Gemisi Denizlere Yelken Açıyor Projesi” kapsamında,  ilk seferini İnebolu Limanı'na yaptı.

İki günlük ziyaret için limana demir atan gemiyi, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı Engin Uzuner, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yanıkoğlu, Liman Başkanı Ergün Kayalı ve diğer yetkililer karşıladı.

Kaymakam Görgülüarslan ve beraberindekiler daha sonra gemiyi gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Geminin ilk eğitim gezisine katılan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, ziyaret sırasında Kaymakam Görgülüarslan ve Belediye Başkanı Uzuner'e plaket verdi.

Kaymakam Görgülüarslan da Rektör Erdoğan'a, İnebolu'nun İstiklal Madalyası plaketini takdim etti.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Erdoğan,  23 Temmuz Perşembe günü İstanbul'dan denize açıldıklarını belirterek, gemide 195 stajyer öğrenci, 10 öğretim üyesi ve 51 personel bulunduğunu anlattı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bu geminin amacı, ilk stajlarını yapacak öğrencilere bu imkanı sunabilmektir. Gemimizde şu anda 195 öğrenci staj öğretimini yapıyor. 12 aylık zorunlu staj eğitiminin 2 ayını güvenli ellerde ailelerinin de gözünün arkasında hiç kalmadan rahatça yapabileceği, hocalarıyla olabileceği bir imkandır. Diğer üniversitelerden gelen 46 öğrenci kendilerinden hiçbir masraf almaksızın 2 ay süreyle misafirimiz ve öğrencimiz kabul ederek bizde bulunuyorlar.”

İstanbul'dan demir alan geminin ilk eğitim seferinde ilk ziyaretini İnebolu Limanı'na gerçekleştirdiğini, bu seferde öncelikle bir kez uluslararası sulara çıkmaları gerektiğini paylaşan Erdoğan, “O yüzden önce Bulgaristan sularında demirledik. Orada yaklaşık 10-15 saat geçirdik. Sonra Karadeniz'e doğru geldiğimizde, nereye uğrarız diye düşündüğümüzde, 'Acaba Atatürk’ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıktığı gibi Samsun mu olsun, yoksa daha yakın limanlar mı olsun' derken aklıma İnebolu geldi. Çünkü İnebolu'nun Kurtuluş Savaşı'ndaki anlam ve önemini biliyordum. İnebolu'nun Türk denizciliğinde önemli bir yeri var. İnebolu'nun kahraman denizcileri Kurtuluş Savaşı'nda cephaneleri gemilerden alarak cepheye ulaşmasını sağlayıp İstiklal Madalyası ile ödüllendirilmiş” değerlendirmesinde bulundu.

Daha önce Ankara feribotu olan geminin 7,5 milyon dolar bedelle Piri Reis Üniversitesi tarafından satın alındığını, Türkiye’deki 180'in üzerindeki üniversitelerde denizcilik ana temalı üniversitenin Piri Reis  Üniversitesi olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bazı diğer üniversitelerin denizcilik fakülteleri veya ilgili bölümler, birimler var. Biz onlardan da öğrenci kabul ettik. Bu stajda 195 öğrencinin 46'sı diğer üniversitelerden hiçbir masraf almaksızın kendilerinden 2 ay süreyle misafirimiz ve öğrencimiz kabul edilerek bizde bulunuyorlar. Türkiye açısından da bir denizcilik üniversitesi için böyle bir 7,5 milyon dolarlık gemiyle sefere çıkmanın ötesinde Türk limanlarında Türk halkıyla denizcilik öğrencilerini buluşturacağız, kaynaştıracağız.”

 

Erdoğan, Türkiye'yi denizcilikte milli ülkü gerçekleştiren bir boyuta götürmeye katkı sağlamak istediklerini kaydetti. Gemi bugün İnebolu'dan ayrılacak.

Bu haber toplam 2352 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.