1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Piri Reis Üniversitesi gemisi İzmir'de
Piri Reis Üniversitesi gemisi İzmir'de

Piri Reis Üniversitesi gemisi İzmir'de

İstanbul’dan 21 Temmuz’da hareket ederek Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de seyir yapan “T/S Piri Reis Üniversitesi” eğitim ve staj gemisi İzmir’ye demir attı.

A+A-

Denizcilik alanında eğitim veren 9 fakülte ve yüksekokuldan 26’sı kız 190 öğrencinin hem eğitim hem de staj yaptığı Piri Reis Üniversitesi Eğitim Gemisi, Çeşme’den sonra İzmir Alsancak Limanı’na yanaştı.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Oral Erdoğan, Ulusoy Çeşme Limanı’na yanaşan Piri Reis Gemisi’nde Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Geza Dologh, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ile Çeşme denizcilik protokolüne akşam yemeği verdi. Gemi, İzmir Alsancak Limanı’nda iki gün kaldıktan sonra İstanbul’a hareket edecek.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk; 1986’da Ankara Feribotu olarak seferlere başlayan geminin,2015 yılında İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV)’na bağışlandığını ve denizcilik eğitimi ve stajı maksadıyla Piri Reis Üniversitesi hizmetine verildiğini söyledi. Son yıllarda Türk deniz filosunun gerilediğini belirten Öztürk, Türk bayraklı geminin az olması nedeniyle öğrencilerin staj yapmakta zorlandığına dikkat çekti. Öztürk, “Türkiye’de denizcilik eğitiminin en büyük sorunu gemide staj olanaklarının sınırlı olması. Piri Reis Üniversitesi Eğitim ve Staj Gemisi ile denizcilik eğitimimizdeki büyük boşluk dolmuş oldu” dedi.

Piri Reis Üniversitesi Eğitim Gemisi’nde, Piri Reis Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ergün Demirel başkanlığında 6 öğretim elamanı görev yapıyor. Gemide öğrencilere hem teorik hem de uygulamalı eğitimler veriliyor. Gemi, eğitim ve staj gemisi olarak, 11’i zabit olmak üzere 56 gemi personeli ile donatıldı. 

Bu haber toplam 1358 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.