1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Polimeks'in Yelken Yat Kulübü, Türkmenistan'da ev sahipliği yapacak
Polimeks'in Yelken Yat Kulübü, Türkmenistan'da ev sahipliği yapacak

Polimeks'in Yelken Yat Kulübü, Türkmenistan'da ev sahipliği yapacak

Polimeks’in Yelken Yat Kulübü, Awaza PWA Windsurf Cup Türkmenistan 2014’e ev sahipliği yapacak. Polimeks'in Yelken Yat Kulübü'nün ev sahipliğini yapacağı Awaza PWA Windsurf Cup Türkmenistan 2014, 1-6 Temmuz 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek.

A+A-

Polimeks’in Yelken Yat Kulübü,  Awaza PWA Windsurf Cup Türkmenistan 2014’e hazırlanıyor. Polimeks İnşaat’ın Awaza Bölgesi’nde hayata geçirdiği Yelken Yat Kulübü, Uluslararası Yelken Federasyonu tarafından gerçekleştirileecek ve dünyanın dört bir tarafından gelen en iyi sörfçüleri ağırlayacak Awaza PWA Windsurf Cup Türkmenistan 2014 organizasyonuna ev sahipliği yapacak.

 

Türkiye’nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks İnşaat’ın Hazar Denizi kıyısında Awaza Bölgesi’nin ilk marinası olarak hayata geçirdiği Yelken Yat Kulübü, 1-6 Temmuz tarihleri arasında Profesyonel Windsurf’çüler Birliği (Professional Windsurfers Association- PWA) tarafından düzenlenen Awaza PWA Windsurf Cup 2014 etkinliğini düzenleyecek.

 

Hazar Denizi kıyısında yaklaşık 1 kilometrelik sahiliyle benzersiz bir konumda yer alan Yelken Yat Kulübü, etkinlik kapsamında 20.000 hektarı yeşil, toplam 40.000 hektarlık alanda 40’ı aşkın ülkeden 100’ü aşkın spor insanını ağırlayacak. Dünyanın önde gelen yelkencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek etkinliği dünyanın dört bir yanından gelecek binlerce turistin izlemesi bekleniyor. Türkmenistan tarihinde ilk kez gerçekleştirilecek Awaza PWA Windsurf Cup, heyecanlı yarışlara sahne olacak.

 

Türkmenbaşı Uluslararası Havaalanı’na 25 km mesafede bulunan, toplam 360.000 m2’lik geniş bir alan üzerinde kurulu Yelken Yat Kulübü’nün 1 kilometre uzunluğundaki sahilinde rüzgara karşı yarışacak dünyannın en hızlı windsurf’çüleri yeteneklerini sergileyecek. 4 Mayıs 2014’te Kore’de başlayacak etkinliklerin Türkmenistan ayağında Kadın ve Erkek kategorisinde 100’ü aşkın windsurf’çü buluşacak.

 

Awaza Bölgesi’nin ilk marinası; Yelken Yat Kulübü

 

Hazar Denizi kyısında yer alan Yelken Yat Kulübü 1 kilometerelik sahiliyle Awaza Bölgesi’nin ilk marinası olma özelliğini taşıyor. Yelken Yat Kulübü ziyaretçilerinin her türlü  ihtiyacına uygun, keyif dolu mekanlarla aralıksız eğlence ve spor imkanı sunuyor. Yelken ve yatların yararlanabileceği hizmetler, açık spor alanları ve motorlu su sporları imkanlarıyla hizmet veriliyor. 16 farklı yiyecek & içecek alanı ve hem dinlenmek hem eğlenmek için her yaş grubuna özel alanlar da tesisi komple bir yaşam merkezine dönüştürüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 5944 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.