1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Porsuk Çayı'ndaki balık ölümlerinin nedeni belli oldu
Porsuk Çayı'ndaki balık ölümlerinin nedeni belli oldu

Porsuk Çayı'ndaki balık ölümlerinin nedeni belli oldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Alpu ilçesinden geçen Porsuk Çayı''nda yaşanan balık ölümlerinin su seviyesinin azalması ve sudaki oksijenin miktarındaki düşüklükten kaynaklandığını bildirdi.

A+A-

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Alpu ilçesinden geçen Porsuk Çayı''nda balık ölümlerinin olduğu yönündeki ihbar üzerine harekete geçildiği belirtildi.

Açıklamada, su ürünleri kontrol görevlilerinin söz konusu balık ölümlerinin olduğu yerde inceleme yaptığı ifade edilerek, şunları kaydedildi:

"Yapılan ilk gözlemlerde balık ölümlerinin olduğu Porsuk Çayı''nda su seviyesinin azaldığı ve sudaki oksijenin miktarınında düşük olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, balık ölümlerinin sebebini araştırmak için sudan balık ve su numunesi alınmış, alınan balık numuneleri Ankara Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü''ne, su numunesi de Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü''ne gönderilmiştir. Analiz sonuçlarının İl Müdürlüğümüze intikal etmesinden ve çalışmaların tamamlanmasından sonra balık ölümleri hakkında ayrıca bilgilendirme yapılacaktır."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1351 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.