1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Port Akdeniz tecrübelerini Karadağ’a taşıyor
Port Akdeniz tecrübelerini Karadağ’a taşıyor

Port Akdeniz tecrübelerini Karadağ’a taşıyor

Karadağ'ın Bar şehrinde bulunan konteyner, genel yük ve kargo terminalinin 30 yıl işletim ve bakım hakkını kazanan ilk Türk şirketi ünvanına sahip Global Liman İşletmeleri, limancılık sektöründeki tecrübelerini yurtdışına da taşıyor.

A+A-

Karadağ'ın Bar şehrinde bulunan konteyner, genel yük ve kargo terminalinin 30 yıl işletim ve bakım hakkını kazanarak, yurtdışındaki bir limanın çoğunluk hissesini alan ilk Türk şirketi ünvanına sahip Global Liman İşletmeleri, limancılık sektöründeki tecrübelerini yurtdışına da taşıyor.

30 Aralık 2013 tarihi itibariyle yüzde 62 oranında hisseye sahip olduğu Karadağ-Bar Limanı (Port of Adria)’da 1 milyon konteyner hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için de demiryollarını aktifleştirmenin yanı sıra, limanı tekrar başta Sırbistan olmak üzere Balkan ülkelerine açmayı hedefleyen Global Liman İşletmeleri, bir takım alt yapı çalışmalarına ilaveten, personel yatırımları da yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Bar Limanı(Port of Adria)’dan gelen yedi kişilik ekibe, Port Akdeniz-Antalya Limanı’nda verilen eğitimlerle, Limancılık tecrübeleri aktarılıyor. Kapsamlı ve yoğun bir eğitim programından geçecek olan Bar Limanı(Port of Adria) ekibi, eğitim aldıkları alanlar üzerinde uygulama imkanını da bularak, eğitim sonunda hem konteyner hem yük hem de kruvaziyer konusunda detaylı bir bilgi sahibi olacaklar. Bu kapsamda 2014 Mayıs ayında da Bar Limanı(Port of Adria)’dan yöneticiler Antalya Limanı’na gelmiş ve limanda incelemelerde bulunarak, Port Akdeniz-Antalya Limanı’nın tecrübelerinden faydalanmıştı.

2003 yılından bu yana, önce Türkiye’nin önde gelen üç kruvaziyer ve ticari limanı olan Antalya, Kuşadası ve Bodrum Limanları’nı işleten Global Liman işletmeleri, şu anda Dünya’nın önde gelen sekiz kruvaziyer ve ticari limanının işletmeciliğini yapmaktadır. Geçtiğimiz yıl Barselona Limanı’nı da portföyüne katarak kruvaziyer turizmi konusunda Dünya’nın en büyük kruvaziyer terminal işletmecisi haline gelmiş olup, 2015 yılında Dubrovnik Limanı’nı da portföyüne katmayı hedeflemektedir.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1803 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.