1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Prestijli yat tasarım ödülü Türk tasarımcıya gitti
Prestijli yat tasarım ödülü Türk tasarımcıya gitti

Prestijli yat tasarım ödülü Türk tasarımcıya gitti

Türk tasarımcı Timur Bozca, tasarladığı Cauta ile yat dünyasının Oscar’ı sayılan Show Boats Design Ödülleri 2015’te yılın tasarımcısı ödülünü kazandı. Cauta’nın dizayn felsefesi, sıra dışı bir form oluşturarak yat dünyasına yeni bir bakış açısı getiriyor

A+A-

Show Boats Design Ödülleri 2015’te Timur Bozca’ya yılın tasarımcısı ödülünü kazandıran Cauta, 55 metre yüksek performanslı “world cruiser” olup, dinamik ve fütüristik özellikler taşıyor.  Karbon fiber gövde ve üst yapısıyla, hafif ve yüksek performanslı bir yat olan Cauta, “Elite Supernova Gümüş” rengi, sıra dışı görünümü ve yenilikçi çizgileriyle teknolojinin süper yat sektörüne yansımasına işaret ediyor. Yeni bir sınıf olarak lanse edilen yat, Atlantik’i kısa bir sürede geçebilir ve aynı zamanda misafirlerine üst düzey konfor ve lüks sunabilir özellikte.  Yat tasarımında devrim niteliği taşıyan iki adet dönebilen Dynarig direklere ve ona eşlik eden 10 yelkene sahip ve bunların hepsi tek bir yelkenci tarafından kontrol edilebiliyor.

 

Albatros şeklindeki Cauta, kapalı üst güvertesi, son teknoloji donanımı, bir kaç keskin ve sıra dışı yüzeyleri ile yenilikçi görünüme sahip. Tasarımında, dinamik bir deneyim verebilmek için optimum aerodinamik ve hidrodinamik özelliklere odaklanılan yat, ismini de aldığı ‘Utangaç Albatros’ kuşundan esinlenilmiş.

AİLELER İÇİN YÜKSEK KONFOR

Yat sahibi kişilerin aileleri ile gemide uzun sureli zaman geçirebileceği göz önüne alınarak, iç ve diş bölümlerin tasarımında konfor öne çıkarılırken, standart güvenlik özelliklerini aşan güvenlikçi özellikler kazandırılmış. Yatın arka kısmında büyük bir kokpit, açık yemek alanı, salon ve güneşlenme yatakları bulunuyor. Arka kısmı iki ayrı havuzlara dönüşebiliyor, havuz suyunu denizden alıp, performans modunda tekrar denize bırakılabiliyor. Havuzlar, çocukların eğlenebileceği, büyüklerin de rahatlama sağlayacağı bir alan olarak tasarlanmış.

Sofistike bir iç ortama sahip Cauta’nın tasarımında, modernizm ve konfor dengesini sağlamak için OLED teknolojisi kullanılmış. Böylece, kabinlerde ve dış unsurlarda dinamik, modern, geleceğe dönük bir atmosfer sağlanmış. 10 misafir ve 8 mürettebat için rahat ve esnek konaklama sunan yatın master kabini, arka kısmında olup, zarif su temalı bir tasarıma sahip.  Büyük bir oturma alanı, multi özellikli çalışma alanı, giyinme bölümü ve  büyük bir banyo, master kabinde bulunuyor. Geleneksel yatların aksine, master ve misafir kabinleri monolitik polikarbonat sayesinde inanılmaz bir dış görünüm ve zemin panellerinden büyülü sualtı görünümü sağlamakta. 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 3570 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.