1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. PRÜ öğrencilerini dünya denizlerine yetiştiriyor
PRÜ öğrencilerini dünya denizlerine yetiştiriyor

PRÜ öğrencilerini dünya denizlerine yetiştiriyor

Türkiye'nin ilk ve tek denizcilik ihtisas üniversitesi Piri Reis, dünya standartlarında deniz adamları ve kaptanlar yetiştiriyor. Bu yıl ilk mezunlarını veren Üniversite, Tuzla'da denize sıfır kurulan yeni kampüsüyle yeni öğrencilerini bekliyor.

A+A-

Piri Reis Üniversitesi, Türkiye'nin ilk ve tek denizcilik ihtisas üniversitesi olarak dünya standartlarında deniz adamları ve kaptanlar yetiştiriyor. IMEAK Deniz Ticaret Odası ve Türk Deniz Eğitim Vakfı aracılığı ile kurulan Piri Reis Üniversitesi, sadece uluslararası üniversitelerle değil, dünyanın en tanınmış denizcilik örgütleri, klas kuruluşları, yabancıarmatör şirketleri ile de işbirliği içinde. Bu yıl ilk mezunlarını veren Piri Reis Üniversitesi, Tuzla'da denize sıfır kurulan yeni kampüsüyle yeni öğrencilerini bekliyor. Yetkililer, Piri Reis Üniversitesi'ni şu ifadelerle tanıtıyor: 

BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ 
Piri Reis Üniversitesi, uluslararası denizcilik örgütünde görev alarak dünyadaki 164 ülkenin denizcilik eğitimine yön vermiş, Dünya Denizcilik Üniversiteleri Birliği'ni kurmuş yöneticileriyer aldığı Uluslararası AB Projeleri ve sahip olduğu akademik bağlantıları ile dünya denizcilik platformlarında şimdiden tanınan, sayılan bir dünya üniversitesi oldu. 

İŞ GARANTİSİ 
Türkiye'de denizcilik ile uğraşan ve tüm dünya ile ticaret ilişkileri olan 8 bin 400 kuruluşun tamamı Piri Reis Üniversitesi'nin sahipleridir. Piri Reis Üniversitesi Türkiye'de denizcilik sektörünün iş dünyası ile barışık ve iç içe olan tek denizcilik ihtisas üniversitesidir. Bu yine çok cazip maaşlarla Türkiye ve dünyada iş garantisi demektir.

TERSHANELERİ DERSHANE YAPTI 
Piri Reis sektörün üniversitesidir. Öğrenciler, 4 yıllık eğitiminin tam bir yılını uluslararası kurallar gereği sektörün gemilerinde, Açık Deniz Eğitimi olarak ücret karşılığında yapar. Yine Piri Reis Üniversitesi "Tersaneleri Dershane yapan" ilk Türk üniversitesidir. Başarılı öğrencilerin yürütülmekte olan uluslararası projelerde yer alarak kendilerini en iyi şekilde geliştirme imkanı mevcuttur. 

DÜNYA STANDARTRLARINDA TESİSLER 
Piri Reis Üniversitesi, bir ilki gerçekleştirerek paylaşımcı olacak ve yeni kampüsünde altyapı, simülatör, laboratuvar gibi büyük yatırım gerektiren dünya standartlarındaki tesislerini sadece kendisi için değil; tüm Türkiye'de denizcilik eğitimi vermek isteyen diğer Yükseköğretim kuruluşlarının da beraberce kullanabilecekleri, Türkiye'nin denizcilikte uluslararası eğitim merkezini oluşturacaktır.

Yeşil kampüs nedir?

Dünya denizcilik eğitimi MARPOL/SOLAS gibi uluslararası kurallar gereği çevre,deniz kirliliği gibi konulara azami önem veriyor. Bu kurallar denizcilik fakültelerinde kitaptan, teorik olarak öğretiliyor. Piri Reis Üniversitesi ise 2013 yılı Ekim ayında kurduğu, Türkiye'nin ilk ve tek çevre duyarlı Yeşil Kampüsü'nü hizmete sunarak bu eğitimi uluslararası akreditasyonu ile öğrenciye yaşatarak veriyor. Kampüste doğal kaynakları tekrar kullanılabilir hale getirecek sistem, güneş enerjisinden faydalanma, elektrik pillerinin kullanılarak bir kısım aydınlatmanın optimum şekilde sağlanması, çevre düzenlemesinin asgari su ihtiyacı olacak şekilde dizayn edilmesi, inşaat sırasında geri döndürülebilir çok özel malzemenin kullanılması, innovasyon olarak tri jenerasyon enerji santralinin kullanılması, tri jenerasyon sistemi ile sağlanacak doğalgaz/hava kirliliğinin asgaride tutulduğu dizel jeneratörü atık ısısı ile ısınma, absorbsiyonlu soğutma sağlanması ve deniz suyu kaynaklı ısı pompası kullanılarak ısıtma/ soğutma yapılan enerji verimliliği gibi sistemler kurulu. Piri Reis Üniversitesi Yeşil Kampüsü Tuzl'ada, Marmara Denizi sahilinde 30 dönüm arazide, yaklaşık 60 bin metrekare kapalı eğitim hacmi ile müstakbel deniz adamlarını bekliyor. 

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ'Nİ TERCİH ETMEK İÇİN 10 NEDEN:

Ulusal ve uluslararası arena iş garantisi. 

Her öğrenciye yüzde 80'e varan öğrenim kredisi. 

Tuzla'da denize sıfır konumda yeni kampüs. 

Yerli-yabancı, ödüllü güçlü akademik kadro. 

Üniversite ve sanayi işbirliği ile, mezuniyet sonrası sektörde çalışmaya hazır öğrenci yetiştirme potansiyeli. 

Uluslararasu Breeam Akreditasyonlu Türkiye'deki ilk çevre duyarlı kampüs. 

Simülatör ve laboratuvar olanaklarıyla uygulamalı eğitim. 

Türkiye'de ve Dünya'da, deniz adamı ihtiyacını 20 yıl öncesinden öngörebilen bir üniversite. 

Öğrenci odaklı eğitime fırsat verecek şekilde sınırlı tutulan sınıf kontenjanı. 

Yüzde 100 İngilizce eğitim. 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1446 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.