1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rize- Artvin Havalimanı'nın deniz dolgusu için 100 milyon ton taş kullanılacak
Rize- Artvin Havalimanı'nın deniz dolgusu için 100 milyon ton taş kullanılacak

Rize- Artvin Havalimanı'nın deniz dolgusu için 100 milyon ton taş kullanılacak

Türkiye'de deniz dolgusu ile inşa edilecek ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı için sürdürülen sondaj çalışmalarında elde edilen ilk sonuçlar açıklandı.

A+A-

Kıyıdan bir kilometre açıkta, 26 ila 32 metre arasındaki derinlikte ve yaklaşık 100 milyon ton taş doldurularak oluşturulacak alanda inşa edilecek havalimanı dünyadaki benzerleri arasında derinliği itibariyle ilk olma özelliğini taşıyacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Aydın Özer, Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar ile AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ile birlikte Rize-Artvin Havalimanı'nın yapılacağı Pazar ilçesi Yeşilköy Köyü'nde incelemelerde bulundu, sondaj çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Aydın Özer, dünyada Hong Kong Kansai ve Türkiye'de Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra denize dolgu ile yapılacak üçüncü havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nda sondaj çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 26 ile 32 metre derinlikte taş dolgusu ile inşa edilecek havalimanının derinlik yapısı itibariyle dünyada ilk olma özelliği taşıyacağını ifade eden Özer, "Kıyı yapıları açısından ve hava meydanları özelliği açısından bu durum çok önem arz ediyor. Bu derinlik yapısı dikkate alındığında dünyadaki benzer özelliklerine kıyasla bu derinlikte dolgu ile yapılan havalimanı yok. Hong Kong Kansai ve Ordu-Giresun havaalanı 10 ve 20 metre arasındaki derinlikteki deniz dolgusu ile inşa edilmiş" dedi.

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI'NIN 3 KATI TAŞ KULLANILACAK

Uluslararası havalimanı niteliğindeki Rize–Artvin Havalimanı'nda tüm teknik detayların hassas olarak planlandığını ifade eden Özer, "Pist 45 metre genişliğinde ve 3 bin 200 metre uzunluğunda olacak. Ordu-Giresun Havaalimanı'nda 36 milyon ton taş kullandık. Burada öngörülen oran ise yaklaşık 100 milyon ton civarıdır. Sondaj verilerini alıp raporları sabitlediğimiz zaman projenin temelini atmayı planlıyoruz. Bu yıl içerisinde inşaata başlamayı düşünüyoruz. Bakanlığımız nezdinde en öncelikli projemizdir. Proje yerli mühendislik çalışmasının ürünü olacak" diye konuştu.

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1132 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.