1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Robot itfaiyeci "SAFFiR" göz dolduruyor
Robot itfaiyeci "SAFFiR" göz dolduruyor

Robot itfaiyeci "SAFFiR" göz dolduruyor

ABD Deniz Kuvvetleri, robot itfaiyeci SAFFiR'in performansını gözler önüne seren yeni bir video yayınladı.

A+A-

Donanma Araştırma Bürosu'nun sponsorluğunda Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri tarafından geliştirilen robot itfaiyeci SAFFiR, Deniz Kuvvetleri Gelecek Bilim ve Teknoloji fuarı kapsamında yayınlanan bir video ile yapabildiklerini sergiledi.

Yaz aylarında emekliye ayrılan USS Shadwell gemisi üzerinde test edilen ve Virginia Tech'in CHARLI-L1 robotu üzerine kurulan SAFFiR, 178cm boyu ve 64.8 kg ağırlığıyla insansı bir görünüme sahip. Bünyesinde yer alan LIDAR radar sistemi ile sensörleri sayesinde gemi içerisinde kendi başına hareket edebilme, haritalandırma ve yangın yerini belirleyebilme gibi yetilere sahip olan robot, yangın söndürme yanında hortum taşıma, vanaları açma veya yaralı personel arama gibi görevleri de başarılı şekilde yerine getirebiliyor. Şimdilik insan kontrolünde görev yapan SAFFiR'in gelecek planları arasında çok daha iyi otonom kontrol, yapay zeka, hız ve batarya ömrü gibi geliştirmeler yer alıyor.

Uzun vadedeki amacı gemi personelini olası yangın durumlarından uzak tutmak / korumak olan SAFFiR'in yapabildiklerini aşağıda yer alan video ile rahatlıkla görebilirsiniz.

Bu haber toplam 1262 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.