1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rus donanması Küba'da
Rus donanması Küba'da

Rus donanması Küba'da

Rus donanmasına ait füze kruvazörü "Moskova" liderliğinde 3 savaş gemisi, dört yıl aradan sonra "dost ziyareti" kapsamında Küba'yı ziyaret ediyor.

A+A-

Rus donanmasına ait füze kruvazörü "Moskva" liderliğinde 3 savaş gemisi, dört yıl aradan sonra "dost ziyareti" kapsamında Küba'yı ziyaret ediyor.

Başkent Havanaya gelen gemiler top atışı ile bir kaç yüz seyirci tarafından karşılandı. Rus askerler gemilerin güvertelerinde halkı selamladı. Küba hükümeti, gemilerin dost ziyaretinde bulunduklarını, turistler tarafından ziyaret edilebileceğini açıkladı.

Rusya donanmasının bu bölgedeki faaliyetleri, Moskova'nın bölgedeki etkinliğini güçlendirme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Küba'da devrimci yönetim, 'Soğuk Savaş' yılları boyunca Sovyetler Birliği'nin yakın müttefikiydi. Ancak 1991 yılında Sovyetler Birliği'nin çökmesinden sonra ilişkiler zayıfladı. Geçtiğimiz Şubat ayında Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev Küba'yı ziyaret etmiş, ziyaret sırasında Rus lider 20 -30 milyar dolarlık 10 adet ikili anlaşma imzalamıştı.

Rus donanmasının kuzey filosuna ait savaş gemileri, Ağustos 2009'da Küba'ya dört günlük çalışma ziyaretinde bulunmuştu.

virahaber.com

Bu haber toplam 1082 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.