1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Rus yüzücü Ordu'dan Soçi'ye yüzecek
Rus yüzücü Ordu'dan Soçi'ye yüzecek

Rus yüzücü Ordu'dan Soçi'ye yüzecek

Rusya vatandaşı, 50 yaşındaki Yuriy Burlak, Ordu'dan başlayıp Soçi'ye kadar Karadeniz'i yüzerek geçip dünya rekoru kırmak istediğini söyledi.

A+A-

Rusya vatandaşı, 50 yaşındaki Yuriy Burlak, Ordu'dan başlayıp Soçi'ye kadar Karadeniz'i yüzerek geçip dünya rekoru kırmak istediğini söyledi.

Rus fotoğrafçı Yuriy Burlak, 20 Temmuz'da Ordu sahilinden gireceği Kradeniz'i 25 günde yüzerek geçip Rusya'nın Kardeniz'deki sahil şehri Soçi'den çıkmayı planladı. Yaklaşık 400 kilometrelik uzaklığı kısa molalar ile her gün 10-12 saat yüzerek geçmeyi planlayan Yuriy Burlak'a, gerekli malzemeleri bir salla taşıyıp fiziksel durumunu da değerlendirecek ve rotanın belirlenmesine yardımcı olacak olan emekli Dr. Evgeniy Suprun eşlik edecek.

Rekor denemesinin en dikkat çeken yönü Yury Burlak'ın ikinci dereceden engelli oluşu. Omurgasından iki kere ameliyat olan Burlak, doktorların yüzmesini tavsiye etmesi üzerine hobi olarak başladığı spor şimdi yaşamının büyük bölümünü kaplıyor. Daha önce de buna benzer yüzme denemeleri olan Burlak, 2011'de Karadeniz kıyısındaki Krasnodar Bölgesi'nde 200 kilometre ve 2012'de de 160 kilometre yüzmüştü.

Yapacakları rekoru Soçi Olipiyat Oyunları'na adayan ve sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmek isteyen Burlak ve Suprun'a, üyesi oldukları Rus Coğrafya Derneği Adige şubesi destek oluyor. Gerekli izinleri Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan alan Burlak ve Suprun şu anda Türk tarafı ve sahil güvenlik birimleri ile Karadeniz'in Türkiye kıyısındaki yapısı, kuralları ve beklenmedik durumlarda nasıl davranmaları gerektiği ile ilgili görüşmeler yapıyor.

Rus Coğrafya Derneği Adige Bölge Başkanı Igor Ogay hazırlıkların devam ettiğini, Burlak ve Suprun'un pusula, harita, kurtarma şamandıraları ve telsizlerle donatılacaklarını anlatırken, "Karadeniz'den geçen gemilerin iletişim araçları sayesinde yüzücüler, koordinatlarını ve durumlarıyla ilgili bilgilerini iletebilecekler" dedi.

virahaber.com

Bu haber toplam 1312 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.