1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Rusya için inşa edilen Mistraller Arapların oluyor
Rusya için inşa edilen Mistraller Arapların oluyor

Rusya için inşa edilen Mistraller Arapların oluyor

ABD'li düşünce kuruluşu Stratfor, Fransa'nın Rusya için ürettiği Mistral tipi helikopter gemilerini Suudi Arabistan ya da Mısır'ın satın alabileceğini yazdı.

A+A-

Düşünce kuruluşunun internet sitesinde yayınlanan bir yazıda, Suudi Arabistan'ın Mistral gemilerine Ortadoğu'daki gücünü artırmak için gereksinim duyduğu, "Bu gemiler doğru bir biçimde donatılırsa Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen operasyonlarında çok yararlı olabilir. Suudlar gemilerden Basra Körfezi'nde de yararlanabilir" ifadeleriyle belirtildi.

Fransız Mistral gemilerinin, Riyad ve Kahire'nin önceki haftalarda duyurduğu Ortak Arap Gücü projesinde de kullanılabileceği belirtilen Stratfor yazısında, gemilerin satın alınması durumunda Mısır limanlarına demirleyebileceği ifade edildi.

Gemiler için ödeme yapacak ülkenin ise Suudi Arabistan olacağı belirtilen yazıda, "Mısırlılar da bu gemilerden birini ya da ikisini filolarına katmakla önemli bir prestij elde edebilir. Mısır'ın birçok bölgesel anlaşmazlığın içinde olduğu düşünülünce de (bunların en belirgin örneği de Libya krizi) ülke için yararlı olacağı sonucuna varılabilir" denildi.

Fransız basınında daha önce Suudi Arabistan ve Mısır'ın mistral gemilerini satın almak istediğine dair haberler çıkmıştı. Ancak ne Riyad ne de Kahire bu haberleri doğrulamadı. Öte yandan basında Brezilya, Kanada, Çin, Hindistan ve ABD'nin de gemilere ilgi duyduğu belirtiliyor.

virahaber.com

Bu haber toplam 1532 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.