1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya, insansız denizaltı inşa ediyor
Rusya, insansız denizaltı inşa ediyor

Rusya, insansız denizaltı inşa ediyor

Rus donanması için inşa edilen yeni nesil çok amaçlı nükleer denizaltıların ileri teknoloji ürünü roket ve torpillerin yanı sıra, insansız sualtı araçları ile de donatılacağı belirtildi.

A+A-

Mahalit Tasarım Bürosu Genel Müdür Yardımcısı Nikolay Novoselov, Rus Ordusu bünyesinde hizmete girecek yeni nesil çok amaçlı nükleer denizaltıların ileri teknoloji ürünü roket ve torpillerin yanı sıra, insansız sualtı araçları ile de donatılacağını kaydetti.

885 Yasen tipi 4. nesil çok amaçlı nükleer denizaltıların şu an itibariyle Rusya Deniz Kuvvetleri nezdinde hizmete girmekte olduğunu belirten Novoselov, ‘‘Yeni nesil denizaltılar henüz tasarım aşamasında olanlar da dahil olmak üzere, ileri teknoloji ürünü pek çok yeni silah ve teçhizat ile donatılacak. Bahsi geçen yeni donanımlar arasında insansız sualtı araçları gibi ekipmanlar da yer alıyor’’ dedi.

Denizaltından hedeflenen bölgeye gönderilecek olan insansız sualtı araçlarının belli bir süreden sonra aktif hale getirilebileceğini ve gözlem faaliyetleri kapsamında daimi olarak söz konusu bölgede kalabileceğini belirten Novoselov, aynı özelliklere sahip uzaktan kontrollü roket, torpil ve mayınların da ilgili yeni nesil denizaltılarda kullanılacağını kaydederek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1128 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.