1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya, Kırım Deniz Üssü’nü yeniden aktif hale getirdi
Rusya, Kırım Deniz Üssü’nü yeniden aktif hale getirdi

Rusya, Kırım Deniz Üssü’nü yeniden aktif hale getirdi

Rusya, Kırım'da 18 yıl önce terk ettiği deniz üssünü modernize ederek aktif hale getirdi. Rusya'nın Sivastopol'da bulunan Karadeniz Filosu'na bağlı olarak görev yapacak yeni üssün komutanı Yuri Zenskiy oldu.

A+A-

Rusya Karadeniz Filosu'ndan yapılan açıklamada, "yeni birimde görev yapacak savaş gemilerinin Karadeniz'in düşman deniz gemilerinden korunmasına katkı sağlayacağı" belirtildi. Kırım Deniz Üssü, 1996'ya kadar Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun bir parçası olarak görev yapıyordu.

Kırım ve Sivastopol bölgeleri Şubat 2014'te Kiev'de gerçekleşen yönetim değişikliğini reddederek Rusya ile birlikte hareket etme kararı almıştı. Çoğunluğu Rus etnik kökenden olan bölge halkı, Mart 2011'de bağımsızlık ilan etmiş ve 16 Mart'ta yapılan referandumla Rusya ile birleşme kararı almıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de 18 Mart'ta Kırım'ın Rusya'ya bağlanması ile ilgili anlaşmayı imzalamıştı.

Sovyetler Birliği döneminde 1954'e kadar Rusya'nın bir parçası olan Kırım, eski Sovyetler Birliği lideri Nikita Kruşçev tarafından Ukrayna'ya hediye olarak verilmişti. Rusya'nın Kırım'la birleşmesine sert bir şekilde karşı çıkan Batılı ülkeler yaptırım kararları alırken, Moskova da karşılık olarak bu ülkelerden gıda alımını durdurdu.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1055 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.